Mersin'in Mut ilçesinde dün (28 Eylül) düzenlenen Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'nde Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş konuştu.
Mansur Yavaş, "Parlamenter sisteme geçeceğiz ve Atatürk ışığında adaleti, sağlığı, memleketi ayağa kaldıracağız" dediği anda AKP Mut İlçe Başkanı Adem Çopur sinirle ayağa kalktı. İddiaya göre elindeki su şişesini de fırlatan AKP'li Çopur, 'Yalan konuşuyorsun başkan' diyerek kürsüye yürüdü. Bu sırada arbede çıktı. Yavaş’ın korumaları, Çopur’u alandan uzaklaştırdı.
Çopur, hastaneden darp raporu alarak Yavaş’ın korumaları ve CHP Mut İlçe Başkanı Abdurrahman Günay ile CHP Gençlik Kolları üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.
Çopur, hastaneden darp raporu alarak Yavaş’ın korumaları ve CHP Mut İlçe Başkanı Abdurrahman Günay ile CHP Gençlik Kolları üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.
Çopur, CHP Mut İlçe Başkanı Abdurrahman Günay tarafından darbedildiğini iddia etti. Olayın ardından Günay'ın ifadesi alınıp serbest bırakıldı. Savcının değişmesinin ardından da Günay hakkında gözaltı kararı verildi.

CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, olayı “bir tiyatro” olarak nitelendirip CHP İlçe Başkanı Günay’ın yanında olduklarını belirtti. CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış ise bu olayın yargının bağımsız olmadığını gösterdiğini söyledi. CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür de yaşananları "hukuksuzluk zinciri" olarak değerlendirdi.

Günay, gözaltı işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi. CHP ilçe örgütü üyeleri adliye önünde adalet nöbetine başladı. Günay, bugün (28 Eylül) CHP'lilerin alkışları ile adliyeye girdi.
Günay ve beraberindeki 2 kişi, savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Kaynak:DHA, ANKA, halktv.com.tr
Ekmek Üreticileri Sendikası: "Aralık ayı gelmeden ekmeği 7,5 TL’den satacağız"44 izlenme
Ankara kulislerinden sızdı: Askerlik çağına gelmiş PKK'lılar ne olacak? Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den çok konuşulacak cevap16 izlenme
Adil Gür ve Kemal Öztürk canlı yayında 'Mesleği bırakırım' tartışmasında birbirine girdi!95 izlenme
Paniğe kapılan sosyete üyelik iptali için sıraya girdi20 izlenme
MSB: Bir askerimiz şehit oldu69 izlenme
Japonya'da 11 yıl önce yaşanan 9,1 şiddetindeki Tohoku depremine ait görüntüler yeniden gündem oldu84 izlenme
Tramvayda yanlış anlaşılma tartışması! Akbil, binmediğini iddia ettiği turisti dışarı attı40 izlenme
Dikbayır: "Akşener’in oğlu 7-8 poşetle 200’er bin TL dağıttı"40 izlenme
Avrupa'da yaşayıp "Türkiye iyi" diyenlere vatandaştan büyük beddua!
Davutoğlu: Gün tereddüt günü değil, biz bitti demeden bu süreç bitmeyecek
ODTÜ'nün atanmış Rektörü Yozgatlıgil'e Almanya'da protesto! "Kayyumsunuz kara leke olarak tarihte yer alacaksınız"
Boş baklavadan sonra şimdi de 'boş gözleme' satılıyor!