Sosyal medya hesabından açıklama yapan Av. Pınar Akbina, Giresun’da yaşanan sel felaketi ile ilgili olarak HKP’nin suç duyurusu dilekçesinde Erdoğan’ın isminin geçtiği için alınmadığına değinerek, “Son dönem Bakırköy Savcıları ile başımız belada! Dün, muhabere Savcısı Giresun sel felaketi sorumluları hakkındaki suç duyurusu dilekçemizi şüpheli sıfatıyla RTE’yi gösterdik diye almadı. Başsavcılığa çıktık, bu ismi çıkarırsanız alırız dediler. Çıkartamadık ve İstanbul Savcılığı’na gönderdik sonuçta” ifadelerine yer verdi.
Akbina, “Bugün de Kamu görevlisine hakaret suçu ile açılan davanın iddianamesinde mağdur sıfatı ile gösterilen RTE için “Sayın” ifadesini kullanmışlar. İddianamede ister sanık ister mağdur, müşteki olsun hiç kimse için “sayın” ifadesi kullanılamaz! Nerde “Kanun önünde eşitlik ilkesi?”, “Nerde Yargı bağımsızlığı?” Bugün bunu yazan yarın cübbesine düğme diker” ifadelerine yer verdi.
Daha öncede Adana Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede ‘müşteki’ olan AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in isminin başına ‘sayın’ yazılmıştı.

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/sayinerdoganliiddianameyetepki1763516
İstanbul’a yeni taksiler geliyor46 izlenme
Fiyatından Dolayı Cep Yakan Ürünü İndirimli Alabilmek için Birbirleriyle Yarıştılar!43 izlenme
Malatya Valiliği, Kahramanmaraş depremi etkinliklerini yasakladı41 izlenme
Polat çifti soruşturmasının eski savcısı Kökçü'nün dijital eşyalarına el konuldu42 izlenme
İşte Muharrem İnce'nin izlenme rekorları kıran efsane TBMM konuşması !39988 izlenme
Kamu zararı hesaplanamadığı için iddianamesi yazılamayan Yunus Emre’deki vurgun en az 16 milyon dolar38 izlenme
İşçinin elinden sendikaları da aldılar: 20 yılda tarihi düşüş38 izlenme
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik: "3 haftadır, Ekrem İmamoğlu'yla görüşemiyorum"31 izlenme
Halkın vergisi Erdoğan imzasıyla Diyanet'e 'yolluk' oldu
Kamera karşısına geçip CHP'yi hedef almıştı: Kılıçdaroğlu bu kez partisini iktidara yakın gazeteciye şikâyet etti
Adnan Oktar’ı ‘savcı’ FETÖ’cü yapmış!
Özgür Demirtaş yandaş gazeteciyi fena tuş etti: "Yaşa ulan emekli maaşı ile bir ay da görelim"