Sosyal medya hesabından açıklama yapan Av. Pınar Akbina, Giresun’da yaşanan sel felaketi ile ilgili olarak HKP’nin suç duyurusu dilekçesinde Erdoğan’ın isminin geçtiği için alınmadığına değinerek, “Son dönem Bakırköy Savcıları ile başımız belada! Dün, muhabere Savcısı Giresun sel felaketi sorumluları hakkındaki suç duyurusu dilekçemizi şüpheli sıfatıyla RTE’yi gösterdik diye almadı. Başsavcılığa çıktık, bu ismi çıkarırsanız alırız dediler. Çıkartamadık ve İstanbul Savcılığı’na gönderdik sonuçta” ifadelerine yer verdi.
Akbina, “Bugün de Kamu görevlisine hakaret suçu ile açılan davanın iddianamesinde mağdur sıfatı ile gösterilen RTE için “Sayın” ifadesini kullanmışlar. İddianamede ister sanık ister mağdur, müşteki olsun hiç kimse için “sayın” ifadesi kullanılamaz! Nerde “Kanun önünde eşitlik ilkesi?”, “Nerde Yargı bağımsızlığı?” Bugün bunu yazan yarın cübbesine düğme diker” ifadelerine yer verdi.
Daha öncede Adana Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede ‘müşteki’ olan AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in isminin başına ‘sayın’ yazılmıştı.

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/sayinerdoganliiddianameyetepki1763516
'Kanal İstanbul'la ilgili yeni 'Montrö' uyarısı35 izlenme
Resmi açıklama yok ama akaryakıta zam var!52 izlenme
Onur Anıtı’nda nöbet sürüyor! "Ata'mızı yalnız bırakmayacağız"67 izlenme
Halk Ekmek büfesini ateşe veren şüpheli yakalandı!60 izlenme
Gözaltındaki Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu'dan ilk açıklama12 izlenme
Asırlık camiyi yıkıp otopark yaptılar!157 izlenme
Tarikatçı kanalları AKP’liler koruyor242 izlenme
Yargıtay Başkanlığı’ndan AYM açıklaması30 izlenme
Hedef gösterilip yakıldığı iddia edilmişti! 'Necla Teyze'nin ölümünde yeni gelişme
Savaş Türkiye’nin büyümesini vuracak
Erdoğan'ın eski danışmanı 'unutmuş olamazsınız' diyerek o operasyonu anlattı
CHP'den Canan Kaftancıoğlu kararı: Fiilen il başkanlığı görevini sürdürecek!