Rusya, Ukrayna’ya saldırılarını sürdürüyor. Ukrayna Acil Durumlar Servisinden yapılan açıklamaya göre Rusya ordusu Çernihiv bölgesindeki Novhorod-Siverskyi kentinde bulunan bir ortaokul ile yatılı okulu vurdu. Saldırı sonucu 3 kişi hayatını kaybederken, 12 kişi de yaralandı.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin eşi Olena Zelenska da Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, “Rus ordusu, Çernihiv bölgesinde yer alan Novgorod-Siversky’deki bir okul ve yatılı okula roket attı. Kurtarma ekipleri orada çalışıyor, ancak şimdiden 3 ölü ve 12 yaralı olduğu biliniyor. Bu bilinçli bir bombalamaydı. Sadece askeri tesislere saldırdığını iddia eden Ruslar, çocuklarımıza savaş açıyor. Aslında geleceğimize savaş açıyorlar” ifadelerini kullandı.
Zelenska, “Ukrayna Eğitim Bakanlığı’nın son verilerine göre şu anda bin 635 eğitim kurumu bombardımandan zarar gördü. Bunlardan 126’sı tamamen yok edildi. Eğitim Bakanlığı eğitim kurumlarımızın tüm yıkımlarını interaktif bir harita üzerinde kayıt altına almaktadır. Rusya’nın Ukrayna’daki eylemlerinin soykırım olup olmadığı şu anda dünya çapında tartışılıyor. Cevap vermek yerine bu haritaya bakın. Her gün Ruslar tarafından benzeri görülmemiş bir şekilde kasıtlı olarak tahrip edilen yeni bir okul veya anaokulu ortaya çıkıyor” dedi.
İHA
Ekrem İmamoğlu'ndan soruşturma açıklaması: Pazartesi günü müfettişe teslim edeceğiz
Emekliden maaş isyanı: "Yoksulluk sınırının 60 bin lira olduğu yerde, insanlara 12 bin lira emekli maaşı vermek hiçbir insafa sığmaz"
5 gündür arabada aç yatan kamyoncu 'Tayyip Erdoğan ve ekibi bu ülkenin başına gelmiş en büyük pişmanlıktır !'
Sokağa çıkma yasağının iptal edilmesi sosyal medyanın gündeminde! "Nerden baksan tutarsızlık!"
Eğitimin bütçesi personele ayrıldı
Afişlere bile tahammül edemediler: Esenyurt'ta Ahmet Özer fotoğrafları söküldü
Bir skandal daha ! İstiklal Marşı'nı ilahi gibi okudular !
Ukrayna'da 20.000 erkek zorunlu askerlikten kaçmak için ülkeden kaçtı
CHP'li Ali Fazıl Kasap, mecliste başarısız olan Saadet Partisi'ne geçti
Ukrayna Savunma Bakanı: "Rusya, provokasyon için Belarus’u vuracak"
701 SAYILI KHK: Binlerce kişi ihraç edildi! İşte isim isim ihraç ve göreve iade edilenler listesi…
Şoke eden iddialar! Türkiye tarafından ÖSO'ya T.C. vatandaşlığı ve tazminat verilecek!
Milletin parasını kiraya yatırmışlar!
İmamoğlu'nu alıp parsel parsel sattılar: İşte 24 bin konutluk ihaleyi alanlar