Seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve AKP’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım’ın katıldığı ortak yayında Sayıştay’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin değerlendirmeleri tartışılmıştı. Sayıştay'ın 'yok' dediği rapor internet sayfasında hale duruyor.

Sayıştay konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 2018 raporunun henüz tamamlanmadığını belirterek raporun sahte olduğunu iddia etti.

Seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ortak yayında soruları yanıtlayan AKP İBB Adayı Binali Yıldırım, "(Sayıştayın raporu ile ilgili) Öyle bir şey yok kısacası yalan" şeklinde konuşmuştu.

Sayıştay ise yaptığı açıklamada: "Her şeyden önce haberlerde yer alan açıklama ve yorumlarda 2019 yılı ile karşılaştırma yapılmaktadır. Oysa 2019 yılına ilişkin denetim süreci henüz başlamamıştır. 2018 yılı denetimleri ise henüz sonuçlanmamış olup bu yıla ilişkin raporlama süreci devam etmektedir. Dolayısıyla hem 2018 yılına hem de 2019 yılına ilişkin sonuçlanmış herhangi bir denetim bulunmamaktadır" dedi.

Ayrıca "Sayıştay raporlarında, haberlerde yer aldığı şekliyle bir tespit veya değerlendirme bulunmamaktadır" denildi.

Ancak yapılan internet aramasında Sayıştay'ın 2018 Faaliyet Raporuna çok rahat erişiliyor.

İşte raporun linki: https://www.sayistay.gov.tr/tr/Upload/76662805/files/SAYI%C5%9ETAY%202018%20YILI%20%C4%B0DARE%20FAAL%C4%B0YET%20RAPORU(1).pdf







https://www.abcgazetesi.com/sayistayoylebirraporyokdemistiisteorapor21715
Müslüme’nin ölümünün ardından tutuklanan dede Hasan Yağal hakkında flaş gelişme!91 izlenme
Bakan Koca paylaştı: 27.663 yeni vaka tespit edildi, 30.824 kişi sağlığına kavuşurken, 232 kişi hayatını kaybetti!61 izlenme
1999-2008 Arası Sigorta Başlangıcı Olanlar Dikkat! Emeklilikte Yeni Düzen Geliyor76 izlenme
'Çin'den gelen koronavirüs aşılarının dağıtım süreci başladı' iddiası: Anadolu Ajansı görüntüleri sildi!116 izlenme
AKP'li başkan kullanamayacağı makam odası için bakın vatandaşın parasından ne kadar harcamış!109 izlenme
En gözde 5 müteahhit 5 yılda 161 milyar liralık iş aldı!62 izlenme
Flaş iddia: "AKP gidiyor, giderayak devleti soymak için her türlü numarayı çekiyor..."52 izlenme
Kızılay'da, AKP'li Hamza Yerlikaya depremi!184 izlenme
Yılmaz Özdil uzaya gönderilecek ismi açıkladı!
BİM'deki 'ucuz et' skandalının perde arkası: Bakan Pakdemirli soruşturmaya izin vermedi, 100 milyon liralık kamu zararı!
Erdoğan'ı 'zora sokan' AKP'li Kabaktepe'ye CHP'den yanıt "Bu cesur çıkış için..."
Faruk Fatih Özer, MHP’li Saffet Sancaklı’nın oğluyla ortak çıktı!