İstanbul Esenler Belediyesi 2019 Sayıştay Denetim raporunda da bir dizi çarpıcı tespite yer verildi. Sayıştay, özel kalem müdürü olarak açıktan atanan kişilerden bazılarının diğer memuriyet kadrolarına sınavsız atandığını da belirledi. 2009 yılından bu yana toplamda 2 seçim dönemi geçtiği, iki dönemde de aynı başkanın seçildiği anlatılan raporda, “Buna rağmen özel kalem müdürlüğü kadrosuna 19 farklı kişinin atandığı, bu atamaların açıktan atama yapılması suretiyle gerçekleştirildiği, açıktan yapılan atamaların memuriyete sınavsız girişin bir yolu olarak kullanıldığı, özel kalem müdürü olarak açıktan atanan kişilerden, 28.07.2016 9.01.2017 arasında görev yapan personelin mimar kadrosuna, 15.12.2010– 4.08.2011 arasında görev yapan personelin biyolog kadrosuna atandığı, 9 personelin ise bu görevi yaptıktan sonra naklen başka bir kamu kurumuna tayin olduğu ve 8 adet personelin özel kalem müdürlüğü kadrosuna atanmasında bakanlık izninin alınmadığı” ifadesi yer aldı. Bu kadrodan geçilen kurumlar arasında TRT, Güngören Belediyesi ile Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığı gibi kurumlar da var.
Rapora göre belediye, ilçedeki tüm muhtarlıklara ihtiyaçlarını karşılamak için aylık nakdi yardımda bulundu. Muhtarlara aylık ödenek tahsis edildiği belirtilerek “Muhtarlık işlerinin yürütülmesi için gerekli giderlerin harç gelirlerinden karşılanması gerekmektedir” denildi. Raporda özetle şöyle denildi: “Ocakşubat aylarında yapılan nakdi yardım için ilgili meclis kararında herhangi bir fatura öngörülmezken diğer aylarda yapılan yardımlar için yeni bir meclis kararı alınmak suretiyle ile aylık 1.750,00 TL tutarını geçmemek üzere fatura karşılığı nakdi yardım yapılmıştır. Muhtarlıklar tarafından sunulan faturalar incelendiğinde ise mutat bir şekilde her bir muhtarlığın her ay (belediye meclisi kararındaki tavan miktar olan tutara eşit olacak şekilde) tam olarak 1.750 TL’lik kırtasiye malzemesi alımı yaptığı görülmüştür. Bu durum, fatura karşılığı yapılan yardımın nakdi bir mahiyet aldığının bir göstergesidir.”
Raporda, “idare adına tescilli veya kiralama kapsamında edinilen araçların kullanımlarının takibi için araç takip sistemi kurulmadığı, resmi işlerde kullanılıp kullanılmadığının takip edilemediği, yakıt takiplerinin düzgün yapılmadığı” tespitine yer verildi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılı denetim raporuna göre belediyenin 2019 yılı toplam faiz gideri 218 milyon 859 bin 59 TL olarak hesaplandı. Faiz giderleri önceki yıla göre yüzde 30.87 arttı. Belediyenin kendisine ait “hafriyat sahalarını, toplu ulaşım hizmetlerini, sosyal tesisler, büfe, otopark ve çay bahçelerini” işletebileceği ve bu yerleri iştiraklerine ihalesiz devredebileceği anlatılan raporda, belediye şirketlerine işletme hakkı devredilen taşınmazların üçüncü kişilere ihalesiz devredildiği tespit edildi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Yılmaz Kireç, söz konusu rapora ilişkin “Belediye, 10 yılda 2 milyar lira faiz ödemiş. Belediye şirketleri konusunda da belediye yetkililerini defalarca uyardık” dedi. Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Uğur Kalkan da “Belediyeye ait 200 taşınmazın kullanım şekli ile tapudaki kaydının farklı olduğu tespit edilmiş. Baktığınız zaman ödenen faiz rakamları, kendi merkezi hükümetlerinin çıkardığı KHK’ye uymamalar, belediye mülkiyetindeki yerlerin ihalesiz devirleri ve buna benzer çok şey var. Ayrıca perşembe akşam saatlerinde Sayıştay’ın resmi sitesinden raporları inceledim, cuma günü sabah sistemde kapatıldı. İlk defa böyle bir durumla karşılaştım” diye konuştu.
İlay Aksoy Suriyelilere bedava ilaç için harcanan parayı açıkladı35 izlenme
Meclis Başkanı Kahraman iddialara cevap verdi563 izlenme
Zam bekleyen memur ve memur emeklisini üzecek haber! İşte Ocak ayında alacakları maaş37 izlenme
CHP'li başkan, Fahrettin Altun'un şikâyetiyle yargılanıyordu: Davada 'olağanüstü' gelişmeler!45 izlenme
Saray'ın yedek ödeneğinde hesap tutmadı!102 izlenme
Jeotermale karşı çıktı, başına gelmeyen kalmadı!116 izlenme
Şanlıurfa'da 10 yaşındaki erkek çocuğu ‘Suriyeli tarafından istismar edildi’ iddiası! Halk sokağa döküldü, bazı kişiler Suriyelilerin işyerlerini hedef aldı65 izlenme
Şatafatlı makam odasıyla gündeme gelmişti: Özgür Özel'den CHP’nin 1.2 milyar lira borçla devraldığı Yunusemre Belediyesi'ne ziyaret49 izlenme
Eyvah eyvah: Erdoğan ekonomiyle ilgili yine aynı sözleri söyledi
Üç ay ertelenecekti, faturayı gören depremzede şoke oldu
Akaryakıt fiyatları yine yükselişte! 2 lira 14 kuruş indirimin sevinci araç sahiplerinin kursağında kaldı.
Kılıçdaroğlu'ndan Çanakkale'de 'tarihi' buluşma! 5'li çeteye meydan okudu, CHP'nin 2 kırmızı çizgisini açıkladı