Kuzey Marmara Otoyolu bağlantı köprüsü olan ve Kanal İstanbul’un köprülerinden biri olduğu söylenen Sazlıdere Köprüsü’nü ‘Yenişehir kuruluyor’ başlığıyla pazarlayan emlakçılar, arsaların metrekaresini 6 bin liraya satıyor. İmar gelen arsalara “Kanal İstanbul’u panoramik olarak görür. Ek olarak Hadımköy sanayinin yanı başında... Kaçmaz kupon arsa, detaylar için arayınız” şeklinde pazarlanırken, tapu durumu ise hisseli olarak açıklandı. İlanda, Rönesans Holding’in yaptığı paralı otoyolun köprüsü de kullanıldı.
ARAPÇA İLAN
İlan, Arapça olarak da yayınlandı. Dikkat çeken bir başka ilan ise zemin üzeri 14 katlı imarlı arsaydı. Bu arsa ticaret ve konut alanı olarak imar aldı. 200 metrekarelik alan için bir metrekare fiyatı 8 bin 750 lira olarak belirlendi. ‘İstanbul’a ihanet’ projesinin talipleri ise Arap dünyasından geliyor. Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed elSani’nin annesi Şeyha Moza bint Nasır elMissned’in kurduğu ‘Triple M Gayrimenkul Turizm Ticaret Anonim şirket, 2018’de kurulduktan 1.5 ay sonra Kanal İstanbul güzergahındaki 44 bin 702 metrekare araziyi satın almıştı.
Şu anda tutuklu bulunan TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Sekreteri Nuri Cem Ceylan, inşaatlara karşı açılan davaları kazanacaklarını vurgulayarak “Danıştay kararından sonra buradaki konutlar meşru olmayacak. Para ödeyenler de mağdur olacak” demişti.

İKTİDAR, Kanal İstanbul bölgesindeki konutlar için ‘sosyal konut yapıyoruz’ dese de bitimine 10 ay kaldığı belirtilen konutlar ilan sitelerinde şimdiden satışa çıktı. Borçları ile birlikte satılan bu konutlar için 12 milyon TL nakit isteniyor ve kalan taksitleri de alıcıların ödemesi bekleniyor. Böylece daireler 3 milyon TL’ye mal oluyor. Bölgedeki emlakçılar, “Şu anda 2 milyon TL nakit çıkartıp üstüne de oturmadığı evin taksitlerini ödeyebilecek bir dar gelirli yok. Bizi sürekli yatırımcılar arıyor. Bu evler teslim edildiği an 78 milyon TL’ye satılmak için satın alınıyor” dedi.
Ali Can POLAT/SÖZCÜ
22 dönümlük araziye Türk bayrağı işlendi!52 izlenme
TÜİK zammı emeklileri aç bırakır40 izlenme
Belediye her yeni doğan bebek için fidan dikecek97 izlenme
Eski bakandan AKP’li Turan’a Kaz Dağları yalanlaması!99 izlenme
ABD/İsrail tarafından İran Devrim Muhafızları'nın istihbarat ofisleri vuruldu27 izlenme
Gündemi sarsacak açıklama: 700'den fazla hesaba erişim engeli mi geliyor?21 izlenme
'Atatürk' filmi Mustafa'ya Avrupa'da engelleme! Filmin yapımcısı açıkladı: "Ermeni lobisinin saldırısı..."36 izlenme
Türkiye'de artan gıda fiyatları, dünyada düşüyor!24 izlenme