
Taşkent'e bağlı Balcılar mahallesinde yaşanan gerginlikte ev ve iş yerleri taşlandı, camlar kırıldı. Çok sayıda ev ve iş yerinin zarar gördüğü olaylara Taşkent İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler müdahale etti. Jandarma ilçede 24 saate nöbet tutmaya başladı.
İlçede yaşanan olaylar sonrasında 16 yaşındaki S.D., isimli kız çocuğu tek başına karakola götürüldüğünü, kendisine sözlü sataşanlar kişilerin karakolda anne ve babasına biber gazı ile müdahale eden Jandarma personelini evlerinde ağırladığını ileri sürdü. Gözaltına alınmak istenen öğrenci S.D.'nin annesi Mukaddes D. ve babası Mehmet D. ise, “Bir anne ve babanın haberi olmadan 18 yaşındaki çocuğu almak ne demek. Taşkent'in askerini istemiyoruz Balcılar'da. Buraya bakacaksa Hadim baksın. Hepsinin arkadaşı var kolluyor” ifadelerini kullandı.
Hadim Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunan İmam Hatip Lisesi öğrencisi E. K., kendilerini okula götürüp getiren servis şoförü tarafından başına silah dayandığını ve olay yerine jandarmanın gelmesiyle silahın yok edildiğini ileri sürerek, “Buna rağmen ailemi, abilerimi jandarma toplayarak araca bindirdiler. Karşı taraftan bize bu muameleleri yapan herhangi bir kişiye herhangi bir işlem yapmadılar” ifadelerini kullandı.
E.K.'nin ağabeyi Ümmet K., her iki taraftan kişilerin alınması ile olayın sakinleştiğini belirtirken annesi Nurten K. ve Ali K. ise, çocuklarının kurtardıklarını belirterek yaşanan olayların siyasetten kaynaklandığını, bir başka parti kazanırsa belediye çalışanlarının işsiz kalacağından korktuklarını söyledi.
AKP ve BBP adaylarının seçim yarışının önde götürdüğü Taşkent'te, seçimden önce başlayan ve daha sonra da devam eden olayların ardından Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, İl Jandarma Komutanlığı'ndan bilgi aldı. Taşkent İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Balcılar mahallesi girişinde konuşlanarak 24 saat nöbete başladı. Valiliğin açıklamasına göre Taşkent İlçe Jandarma Komutanı soruşturma tamamlanana kadar görevden alınarak izne çıkarıldı. Adli mercilere intikal eden olayla ilgili çok sayıda şikayet dilekçesi bulunuyor.
Yandaş doyurmanın yeni adı ikmal oldu35 izlenme
İflaslar son 3 ayda yüzde 63 arttı!37 izlenme
Palet İnşaat da Konkordato ilan etti!173 izlenme
Erdoğan alkış alamayınca AKP'lilere sitem etti 'Eskiden salonlar alkışlarla inlerdi!'76 izlenme
'Milletin a... koyacağız' diyen Mehmet Cengiz’i eleştiren Erkan Baş’a tazminat cezası!85 izlenme
CHP’li Sertel Halkbank’a zor sorular sordu, Genel Müdür 'sır' dedi!65 izlenme
Şanlıurfa Suruç'ta toplu oy kullanıldı, sandık başkanı ses çıkarmadı !1750 izlenme
İstanbul’da liselilere okullarında 'Erdoğan' operasyonu!50 izlenme