Her seçim döneminden sonra ortaya çıkan zam geleneği 23 Haziran sonrasında da bozulmadı. Seçimin ardından geçen 2 günde önce motorine 23 kuruş, sonra kuru çaya yüzde 15 daha sonra da şekere yüzde 16 zam yapıldı. 3 ürün de tüketimi çok fazla olan ve vatandaşın cebini doğrudan etkileyen ürünler. Yapılan zamların enflasyonu da etkilemesi bekleniyor.
Ekonomist Erkin Şahinöz konu hakkında sozcu.com.tr’ye açıklamalarda bulundu. Hem özel sektörden hem de devletten fiyat artışları geleceğini söyleyen Şahinöz, “Neden gelecek? Çünkü seçim öncesinde tuhaf, anormal bir şekilde harcamalar yapıldı. Vergilerde indirimlere gidildi. Bunun sürmesi mümkün değil. Bütçe açığı çok arttı. Bu açığın toparlanması lazım. Bu ne demek? Vergi artışı demek.” açıklamasında bulundu.
Firmaların da zam yapacağını düşündüğünü söyleyen Şahinöz, “Çünkü firmalar geride kalan aylarda daha önce daha önce düşük kurdan aldıkları ürünleri sattılar. Ama bugün yüksek kurdan aldıkları ürünler ile üretim yapıyorlar. Dolayısı ile fiyat artışları kaçınılmaz.” dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/secimbittizamlarbasladi5196527/
Aniden nehirde belirdi, yakaladığı çocuğu annesinin gözü önünde yuttu.40 izlenme
Yeni başkan sarayı terk ediyor, lüks uçağı satıyor!566 izlenme
Erdoğan'ın katılacağı temel atma alanına astılar: Ya Kanal ya İstanbul!92 izlenme
Atatürk’e hakaret eden Hasan Akar’a hapis cezası!160 izlenme
Athena Gökhan'dan çok konuşulacak ince gönderme! Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na anlamlı tebrik218 izlenme
Zeybekci'nin, İsrail'le ilgili sözleri ortalığı karıştırdı: Yandaş yazardan sert bir yanıt daha!36 izlenme
AKP'li belediyeden suya dudak uçuklatan zam!41 izlenme
HÜDA-PAR kaç vekil çıkardı?36 izlenme