BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid elNehyan’ın diplomatik danışmanı olarak görev alan ve bir dönem dışişleri bakanı olarak görev alan Enver Gargaş, Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Düzenlediği basın toplantısında BAE ile Türkiye arasındaki ilişkiyi de masaya yatıran Gargaş, iki ülke arasında yeni bir gerilim yaşanmaması için diyalog yoluna başvurulması gerektiğini söyledi.
Gargaş, “Türkiye’nin son dönemde Mısır, Müslüman Kardeşler, Suudi Arabistan ve diğerleriyle olan ilişkilerini gözden geçirmesini çok hoş karşıladık. Bizim için de ara yolu bulup, ulaşmamız çok önemli” dedi.
Sözcü’nün aktardığına göre, 2021’in Şubat ayına kadar dışişleri bakanlığı görevini üstlenen ve sık sık Türkiye karşıtı açıklamalarıyla gündeme gelen Gargaş, “Türkler, onlar hakkında söylediklerimiz konusunda çok pozitifler” ifadesini kullandı.
Öte yandan hakkında organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla soruşturma başlatılan Sedat Peker'in son olarak bulunduğu BAE’de bulunduğu belirtiliyordu.
Geçen günlerde, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in 1 Ekim'de açıklayacağı bilgilere kısıtlama getirmişti.
Dubai yönetimi, Peker'i başka bir hesap üzerinden dahi paylaşım yapmaması konusunda uyarmıştı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/dunya/sedatpekerayrintisibaedenturkiyeaciklamasi1873855
AKP'li yetkiliden itiraf! "Dolardan TL'ye geçiş başarılı olmadı"64 izlenme
Günlerdir susan Fahrettin Koca'nın paylaşımına tepki yağdı27 izlenme
Mansur Yavaş’ın beraat kararı kesinleşti!67 izlenme
Voleybol Federasyonunun Anıtkabir ayıbı11 izlenme
Murat Kurum'un bakanken yurtdışında gayrimenkul ofisleri açarak yabancıların Türkiye’den gayrimenkul almasını kolaylaştırdığı ortaya çıktı!41 izlenme
Atatürk, er Musa için savaşı bile göze aldı!105 izlenme
İmamoğlu iddianamesi beklenirken, Kabine soruları geçiştirdi: Soruşturmada gizlilik çelişkisi22 izlenme
İstanbul'da 1803 minibüs ve 322 minibüsün taksiye dönüştürülmesine onay çıktı32 izlenme