Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, 26’sı tutuklu 92 şüpheli yer aldı.
Sedat Peker’in örgüt lideri, 9 şüphelinin örgüt yöneticisi olarak geçtiği iddianamede çok çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı.
RAPORA RAĞMEN KORUMA KARARI
OdaTV'nin haberine göre; Peker'in büyük tartışma yaratan ve Sedat Peker'e İçişleri Bakanlığı'nca resmi yakın koruma verilmesi de iddianamede yer aldı. Koruma görevini ifa eden polis memurunun 12 Ağustos 2017 tarihinde yazmış olduğu raporda Peker ve yanındaki özel koruma ekibinin silahlı oldukları yönünde rapor düzenlediğine vurgu yapılırken örgüt üyelerinin büyük bir çoğunluğundan bir kısmı ruhsatlı olmak üzere ruhsatsız silahların ele geçirildiği hatırlatılarak silahlı bir suç örgütü olduğu belirtildi.
SOYLU NE DEMİŞTİ?
12 Ağustos 2017'deki koruma polisinin uyarısına rağmen koruma kararının uzatılması dikkat çekti. Odatv, İstanbul Valiliği’nin 2018 ve 2019 yılında Sedat Peker hakkında aldığı koruma kararının belgesini ortaya çıkartmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Peker'e koruma kararı verilmesine yönelik, "Benden 1,5 yıl önce koruma verilmiş, benim zamanımda alındı" demişti.
Bakan Soylu 2016 yılında İçişleri Bakanlığı’na getirildi. Binali Yıldırım’ın Başbakanlığı döneminde göreve başlayan Soylu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde de İçişleri Bakanlığı’na devam ediyor.
SİLAH RUHSATI VAR MI?
Öte yandan şüpheli Ozan Batıgün'ün 29 Haziran 2021 günü emniyette alınan ifadesinde Peker'in kendisinin ruhsatlı tabancası olduğunu öne sürdü. Böylece Peker'e silah ruhsatı verilmesi de gündeme geldi.
NE KADAR CEZA İSTENDİ
Çekmeköy’de 31 Ağustos 2017’de silahlı saldırı sonucu öldürüldüğü iddia edilen Cahit Çetin'in maktul, 30 ayrı kişinin de mağdur olarak yer aldığı iddianamede Cahit Çetin’in silahlı saldırı sonucu ölümüne ilişkin “tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme” suçundan Sedat Peker’in ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.
Sedat Peker’in ayrıca 19 ayrı eylemde “var olan suç örgütünün korkutucu gücünden faydalanarak silahla yağma suçuna azmettirme”, “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma ve yönetme”, “tefecilik”, “silahla kasten yaralama” suçlarından toplamda 390 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
https://www.krttv.com.tr/gundem/sedatpekeriddianamesindecarpicisuleymansoyluayrintisih97072.html
Milyonluk ihaleleri AKP'liler paylaşıyor47 izlenme
Atilla Yeşilada ekonomide yaklaşan büyük tehlikeyi açıkladı: "O zaman Türkiye'de oyun biter" diyerek uyardı46 izlenme
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Dünyada ikinci bir artış yaşanıyor75 izlenme
Kredi kartı ve nakit çekimde faiz şoku!47 izlenme
Bayramın simgesi lüks oldu: İkramiye ile sadece 3 kilo alınıyor20 izlenme
CHP ve AKP arasında TBMM'de arbede! AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, yerinden kalkarak CHP grubunun olduğu sıralara doğru yürüdü31 izlenme
Pazarlar kapalı olunca marketteki fiyatlar uçtu!94 izlenme
Hatay’da iki asker şehit oldu22 izlenme