Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, örgütüne yönelik operasyon düzenlenip evinin basılmasının ardından, başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere iktidarı hedef alan videolar yayınlamaya başlamıştı.
Peker’in sosyal medya hesaplarına erişim engeli getirilmesi talep edildi.
Siber haklar aktivisti ve bilişim hukuku uzmanı Prof. Dr. Yaman Akdeniz'in Twitter hesabından aktardığına göre; ilgili platformların Türkiye'de temsilcilikleri olmasına rağmen karar henüz uygulanmadı.
Akdeniz, şu ifadeleri kullandı:
"Sedat Peker'in YouTube kanalı ve bazı videoları ile Twitter ve Instagram hesapları, millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle erişime engellendi. İlgili platformların Türkiyede temsilcilikleri olmasına rağmen hakimlik kararı henüz uygulanmadı.
Sorulmadan açıklayayım, engelleme kararı var fakat bu platformlar "https" protokolünü kullandığı için Türkiye'deki erişim sağlayıcıları bu adresleri engelleyemiyor. Karar ancak sosyal ağ sağlayıcıları tarafından uygulanabilir.
Türkiye'de Twitter, YouTube ve Instagram'ın artık yasal temsilcileri var. Bu yasal temsilcilikleri Türkiye talep etti ve geçen sene 5651 sayılı Kanun değişti. Sözde bu platformlar "dize geldi". Türkiye ise uygulamada bu platformlara söz geçiremiyor"
Kılıçdaroğlu'nun adaylık ilanında diploma detayı!44 izlenme
Erdoğan'ın Başdanışmanı FETÖ şirketinin ortağı mı?167 izlenme
Doğalgaz, kömür, çay ve ray... 23 kamu kuruluşu zarar etti!52 izlenme
İmamoğlu açıkladı: İstanbul’un su sorunu var mı?136 izlenme
10 milyon TL'lik borç ödendi, komünist belediye kâr etti!123 izlenme
Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızının karıştığı kazada yeni görüntüler ortaya çıktı44 izlenme
Avukatı açıkladı: İmamoğlu'nun diploması iptal edilirse süreç nasıl işleyecek?17 izlenme
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tarihi miting: İzmir rekora hazırlanıyor41 izlenme
Emeklinin ikramiyesinde büyük kayıp
Rusya’ya doğalgaz darbesi
Kamuda zararın lideri BOTAŞ
AKP'li vekil FETÖ itirafçısı çıktı!