Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Gümrük Muhafaza ekiplerinin Mersin Limanı’nda gerçekleştirdiği operasyonda 54 kilogram kokain ele geçirildiğini açıkladı.
Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda toplum sağlığı ile ülkenin geleceği olan gençleri korumaya kararlı olduklarına işaret ederek, Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin Mersin Limanı’nda gerçekleştirdiği operasyon sonucu 54 kilogram kokainin ele geçirildiğini duyurdu.
Bolat, olayla ilgisi bulunan 10 kişinin Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının talimatlarıyla gözaltına alındığını bildirirken, “Toplumların sosyal ve kültürel yapısını bozan, ekonomik zararlarıyla beraber insan sağlığı için büyük tehdit oluşturan uyuşturucu ile mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Başarılı operasyonlarına bir yenisini ekleyen Gümrük Muhafaza ekiplerimizi yürekten tebrik ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.
Mersin Limanı, suç örgütü lideri Sedat Peker’in Türkiye’deki uyuşturucu trafiğiyle ilgili ifşaatlarında sözünü ettiği adreslerden biriydi. Peker “Mersin Limanında ve körfezdeki limanlarda tonlarca kokain yakalandı. Bu kokainler kimin? Yine ses yok. 10 gram uyuşturucu yakalayıp, 78 kişiyi tutuklatıp kahramanlık yapan süslü sülü; kesin cezaevine gireceksin” demişti.
Peker ayrıca yakalanan uyuşturucu maddeler ile ilgili Süleyman Soylu’yu işaret ederek şu iddiaları öne sürmüştü: “Devamlı şu kadar kokain yakaladık, bu kadar kokain yakaladık diyor ya; ben size bu kokainlerin yerine diş sağlığıyla ilgili maddelerin nasıl imha edildiğini bu kokainlerin ise Avcılar bölgesindeki rezidanslar başta olmak üzere şehrin içindeki bazı lüks rezidanslardaki dairelerde, orta ölçekli torbacılara nasıl satıldığını önümüzdeki günlerde ispatlarıyla, keyifle anlatacağım.”
Tele1
1 pirzola 400 TL11 izlenme
AKP'li Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır'ın, Suriyeli işletmeciyle "Ruhsat var mı" diyaloğu gündem olmuştu, sosyal medyada yoğun eleştirilince kaçak işletme kapatıldı44 izlenme
İmamoğlu'ndan gar ihalesini 'kazanan' Hezarfen'e: Emeksiz, bir yılda böyle basamaklar çıkılmaz89 izlenme
Dolarda artış sürüyor: Bir eşik daha aşıldı36 izlenme
Türkiye'nin gözü Diyarbakır'daki Narin davasında: Karar bekleniyor29 izlenme
Sarraf’ı tutuklatan eski savcı sordu: Erdoğan’ın rolü ne?619 izlenme
Deprem uzmanı onlarca şehir ve ilçeyi tek tek sıraladı! "Buralardan ev almayın, kiraya oturmayın15 izlenme
Memleket Partisi'nin kritik ismi oyunu Kılıçdaroğlu'na verecek: "1 oy hak, hukuk, adalet diyen tarafa 1 oy Memleket Partisi'ne"52 izlenme
'Cumhurbaşkanına hakaret' davalarında rekor artış! Tam 20 bin 539!
Yüksekova’da öğretmenleri pikniğe götüren araç uçuruma yuvarlandı: 6 ölü
Bülent Arınç'tan çok konuşulacak 'kozmik oda' itirafı! "Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteğiyle açıldı"
Hizbullahçı şahıstan kan donduran ifadeler! 'Kılıçdaroğlu kimdir? Akşener kimdir? Onlara söyle Erdoğan'a dokunsalar kafalarını keseceğiz'