Kamu özel işbirliği (KÖİ) modeliyle hükümete yakın müteahhitlere yaptırılan şehir hastanelerine bütçe dayanmıyor.
Sağlık Bakanlığı'nın kiracı olduğu şehir hastanelerine 2025'in OcakKasım döneminde kira ve hizmet bedeli olarak yapılan ödemeler toplamda 104,6 milyara ulaştı. Sene başında belirlenen 104 milyar 430 milyon TL'lik bütçe hedefi aşılmış oldu.
2024 bütçesinde de şehir hastaneleri için 83,7 milyar TL ayrılmış ancak toplam ödeme 90,5 milyar TL'ye ulaşmıştı.
Geçen sene 11 ayda 86,2 milyar TL olan Sağlık Bakanlığı'nın şehir hastanelerine kira ve hizmet bedeli ödemeleri, bu sene aynı dönemde yüzde 23,5 oranında artış kaydetti.
2026 yılı için şehir hastanelerine ödenecek tutar, 136 milyar 148 milyon TL olarak belirlenmişti.
2025 yılının OcakKasım döneminde Sağlık Bakanlığı'nın toplam giderleri 1 trilyon 6,7 milyar TL olurken, bunun yüzde 10,6'sını tek başına şehir hastanelerine yapılan kira ve hizmet bedeli ödemeleri oluşturdu.
Ankara Tabip Odası'ndan yapılan açıklamada, "Kamu zararına neden olan Şehir Hastaneleri için yapılan sözleşmeler feshedilmeli, kira ve hizmet bedeli ödemeleri sonlandırılmalıdır" denildi.
NEFES
Oturduğu binanın kolonunu kesen markete dava açmıştı: Cansız bedeni enkaz altından çıkarıldı56 izlenme
Kırşehir’de şehir merkezi girişine Atatürk posteri asıldı!338 izlenme
YSK’da ret oyu veren 4 üyeyle ilgili kritik iddia!140 izlenme
İYİ Parti standına yine saldırı!123 izlenme
Kılıçdaroğlu "Benimle olmaya hazır mısın?" diye sordu, salondaki katılımcılardan "Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu" sesleri yükseldi.44 izlenme
Bakanları renkten renge sokan AA muhabirinin sorusuna dikkat çeken yorum! "Erdoğan görevden alamadığı sayın Soylu'yu istifaya zorluyor"48 izlenme
İhracatçılardan kur tepkisi: "Sıkıntı büyük"45 izlenme
Akpınar: Köy Enstitüleri ruhu hep yaşayacak99 izlenme
Halk salgınla boğuşurken birileri rant peşinde! Kanal İstanbul'da ihale hazırlığı!
Merkez Bankası’ndan Nisan'da KİT’lere 3,3 milyar dolarlık satış!
Emekliye bir kötü haber daha: Zamlı maaşlar bu ay yatmayacak!
İskilipli Atıf'ı anan Çorum Valisi'nden vatandaş hakkında suç duyurusu!