Sağlık Bakanlığından şehir hastanelerine 42.5 milyar TL harcandı. Bakanlığın şehir hastanelerine harcadığı para, önemli sağlık harcamalarını da geride bıraktı. Bakanlık bütçesinden aile hekimliği hizmetlerine 36 milyar TL ve kanserle mücadeleye ise 12.7 milyon TL harcanması dikkati çekti. Bulaşıcı ve salgın hastalıklara karşı diğer mücadele faaliyetlerine 38.3 milyar TL, ağız ve diş sağlığının korunmasına sadece 204 bin 610 TL harcandı.
YÜZDE 26 AYRILDI
KamuÖzel İş Birliği (KÖİ) projesi olarak birçok kentte inşa edilen şehir hastaneleri, AKP’nin sağlığı “ticaret” olarak gördüğü gerekçesiyle muhalefet tarafından eleştiriliyor. Türkiye’de şu an hizmet veren 25 şehir hastanesi bulunuyor. Bakanlık 2025 yılı için verilen 1 trilyon 20 milyar 317 milyon TL’lik bütçesinin yüzde 26’sını şehir hastanelerine ayırdı.
Sağlık Bakanlığı bütçesinden şehir hastaneleri için OcakNisan 2025 döneminde “Kamu Özel İş Birliği Modeli ile yapılan sağlık tesislerine yönelik faaliyetler” adı altında 42 milyar 580 milyon 586 bin TL harcadı. Böylece, şehir hastaneleri için 2024’te harcanan 90 milyar 481 milyon 380 bin TL’nin yüzde 47’si yılın ilk dört ayında harcadı.
Nefes
'Yenidoğan Skandalı'nın ardından... İYİ Partili Çömez'den çarpıcı iddia!32 izlenme
"Asgari ücretle geçinebilir mi insan?" sorusuna verilen bu cevap tartışma çıkardı: "Asgari ücretle çalıştıran yer yok ki. En az 30 bin lira veriyorlar"37 izlenme
Nagehan Alçı ve ROK’a ‘FETÖ’ soruşturması!824 izlenme
Erdoğan’ın doğalgaz müjdesine Cemal Enginyurt'tan olay yorum18 izlenme
Sigara ve alkole zam yolda!48 izlenme
İmamoğlu'ndan Zeyrek için duygu yüklü satırlar! "Bir yiğidin ardından..."19 izlenme
Fabrikalar enerji kısıtlaması nedeniyle bu gece şalter indirmeye başlıyor63 izlenme
Atamadan sonra AKP’lilere teşekkür etti, görevden alındı!180 izlenme
Ekrem İmamoğlu için hazırlanan sahte Mason diplomasının sahibi ortaya çıktı!
Devlet en büyük kiracı oldu: 901 milyon TL!
‘Özel uçak konvoyu’ 83 milyon lira yaktı: “Bakanların, eşin, dostun ve yandaş gazetecilerin lüks otellerde konaklaması, yeme içmesi bu hesabın dışında”
Narin Güran cinayetinde yeni gelişme: "7 Kasım tarihinde..."