Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin İBB'den alınarak Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne verilmesine tepkiler sürerken; TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Akif Burak Atlar, BirGün'e açıklamalarda bulundu.
Söz konusu kararı hukuksuz bir gasp olarak niteleyen Atlar, “AKP iktidarı 2019 seçimlerinde kaybettiği İstanbul’la hesaplaşmayı sürdürüyor. Bu karar hukuksuz bir gasptır. Gezi Parkı halkın ortak malıdır; toplumsal önemi 2013’te Gezi Direnişi’yle simgeleşmiş, tescillenmiştir. Gezi’nin, yurttaşların ve siyasetin kutuplaştırılacağı bir araca dönüştürülmesine izin vermeyeceğiz'' ifadelerini kullandı.
NE OLMUŞTU?
Taksim Gezi Parkı’nın mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) alınarak Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na devredilmiş, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise devir işleminin 12 Mart’ta tescil edildiği ve 2008 yılında yürürlüğe giren Vakıflar Kanunu’nun 30’uncu maddesi gereğince yapıldığı savunulmuştu.
http://www.krttv.com.tr/gundem/sehirplancilariodasindangeziparkitepkisih68425.html
Sinem Dedetaş: "Bir yıl boyunca vatandaşa sosyal destek olarak dağıtılması gereken kartların yüzde 90’ı seçim öncesinde dağıtılmış bitmiş"26 izlenme
Lojmanı boşaltması istenen eski Deniz Kuvvetleri Komutanı annesinin yanına taşındı!102 izlenme
İstanbul'da Otopark Ücreti Yüzünden Otomobiliyle Otopark Görevlisini Ezdi22 izlenme
İstismar, çocuk işçiliği, yoksulluk... İşte Türkiye'nin 23 Nisan karnesi36 izlenme
Yabancı uyruklu grup, doğum günü kutlamasında Türk lirası yaktı!41 izlenme
Süleyman Soylu'dan sel felaketi hakkında açıklama! "Sigorta şirketlerine teşekkür ediyoruz"55 izlenme
Bulgaristan'da Türkiye'de görülmeyecek istifa!191 izlenme
Türk kozmetik devi iflas etti!164 izlenme
Eğitimdeki tasfiyeye tepki! "20 bin öğretmen tek bir İmza ile cezalandırıldı"
Rize'de çay toplama işi Afganlara verilmeye başlandı! Afganlar için kart bile bastırıldı!
Karadenizli vatandaşın eğitim sistemine isyanı viral oldu: 'Avrupa bizi kıskanıyor, hele Almanya kuduruyor'
Ayhan Bora Kaplan davasının 'firari' gizli tanığı Serdar Sertçelik yakalandı!