Şehit babası Sezai Okay, “Kimse çocuğunu kaybetmek istemez. Ben aydın, Atatürkçü, Cumhuriyet ve bayrağına bağlı vatansever bir vatandaşım. Bu acı olay bizimde başımıza geldi, 2015’ten 2017’ye kadar üç yıl için de bin 212 şehidimiz var. 771’i asker, 352’si polis, 89’u korucu. 2017’den sonra da 270 şehit. 2018’de de 241 şehit var” diye konuştu.
Bursa’da Şehit Asteğmen Zeki Burak Okay'ın 13’üncü ölüm yıldönümü nedeniyle bugün Pınarbaşı Şehitliği'ndeki kabri başında anma etkinliği düzenlenecek. Şehidin babası Sezai Okay ve annesi Neriman Okay bir gazeteye dikkat çeken ilan verdi.
İlanda, “1 Eylül 2006 Hakkari/Çukurca Köprülü Sınır Taburunda Asteğmen olarak görevli iken, Susuz Üst Bölgesinde, takımı ile gece nöbeti sırasında PKK’nın hain saldırısı sonucu şehit düşen biricik oğlumuz, yavrumuz, kuzumuz Zeki Burak Okay'ı kaybetmiştik. Ölümünün ardından şunları söylemiştik: “Hakkımız helal etmiyoruz. Hakkımızı helal etmediklerimiz; 1Ülkemizi bölüp parçalamaya çalışanlar, 2Şehit kanları ile sulanan bu vatan topraklarını ona buna satanlar, 3Yetim hakkı yiyenler, 4Sudan sebeplerle çocuklarını askere göndermeyenler, hakkımızı ölünceye kadar ve öldükten sonra da helal etmeyeceğiz. Yavrumuzun şehit oluşunun 13. yılı anma töreninde sizleri de aramızda görmek istiyoruz” ifadelerine yer verildi.
'Mutlak butlan bekliyoruz' dediği iddia ediliyordu: CHP'den jet açıklama geldi30 izlenme
İsrail Gazze'de pazar yerini bombaladı! Çok sayıda kişi hayatını kaybetti48 izlenme
Havada karada denizde zam!144 izlenme
Erdoğan’ın mitinginde her köşede bir prompter!242 izlenme
"Gökçek'ten Masallar Serisi"nde bugün: Kendi açtığı birimi inkâr etti, imzasının olduğu belge yayınlandı!79 izlenme
AKP kaynamaya devam ediyor! Aydın Ayaydın'dan Savcı Sayan'a: "O ismi açıkla"33 izlenme
ABD’de gündem Türkiye’ye yaptırım: Böyle olmak zorunda değildi138 izlenme
İnşaat işçileri maaşlarını alamayınca ördükleri duvarları elleriyle yıktı55 izlenme
Sedat Peker'den yeni hamle: Önce paylaştı sonra sildi
Diyarbakır'da şok görüntüler! Maskesiz genç kız, yolda yürüyen maskeli öğrencinin yüzüne tükürdü!
Peynir ve çocuk mamasına alarm takıldı..
Buğday üretiminde tehlike çanları çalıyor: Kuraklık ve ithalat sebebiyle yüksek gıda fiyatları yolda