AFAD’dan yapılan açıklamada şöyle denildi: Yaşanan sel nedeniyle 70 vatandaşımız (60 Kastamonu, 9 Sinop, 1 Bartın) hayatını kaybetmiştir. Sinop ve Kastamonu’da kayıp ihbarı sayısı 47’dir. 8 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir.
Bölgede yürütülen çalışmalarda; AFAD, Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma, 112, UMKE, Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ, Belediyeler, İl Özel İdaresi, sivil toplum kuruluşları ve AFAD gönüllülerinin personel ve araçları görev yapıyor.

Polis ve askerler ise, bölgede güvenlik önlemlerini alarak herhangi bir duruma karşı teyakkuzda bekliyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından Ezine Çayı üzerine kurulan 4 metre genişliğinde 10.5 ton ağırlığındaki köprü sayesinde karşı tarafa geçişlerde büyük kolaylık sağlandı.
İlçede bir taraftan da temizlik çalışmaları yapılıyor. Selin getirdiği çamur ve balçıkla dolan cadde ve sokaklar ile iş yerleri ve binaların bodrum katları temizleniyor. Çalışmalara ilçe halkının yanında çevre il ve ilçelerden gelen gönüllüler de destek oldu.
Şimdiye kadar Bartın’da 359, Kastamonu’nda bin 480, Sinop’ta 539 afetzede tahliye edildi. (İHADHA)
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/selfelaketindenpespeseacihaberler6595573/
İçişleri Bakanlığı’ndan kademeli normalleşme genelgesi!77 izlenme
'İBB Borsası'nda adı geçiyordu: O avukat Kılıçdaroğlu yönetimini ziyaret etti30 izlenme
Halkın yüzde 65’i ‘işler yanlış gidiyor’ diyor!46 izlenme
Avukatı aracılığı ile polis müdahalesi isteyen Kılıçdaroğlu: "Sorumlusu biz değiliz"22 izlenme
Nebati, “Kamu olarak 241.3 milyar lira vergi gelirinden vazgeçiyoruz” dedi: Bu neyin hesabı?48 izlenme
Geçim sıkıntısı yaşayan THY çalışanı apronda canına kıydı...170 izlenme
Kaftancıoğlu: Hayatım boyunca ne teröre ne terör örgütlerine asla prim vermedim, vermem52 izlenme
CHP Bursa vekili Erkan Aydın karşılaştığı skandal ayrımı anlatıyor! '20 dükkân gezdim ve tek kira yardımı alan dükkân sahibi Suriyeliydi!'98 izlenme