Suudi Arabistan alkol satışına ilişkin kuralları gevşetme yönünde yeni bir adım attı. Artık yeterince zengin olan kişiler, alkol alabilecek.
Bloomberg'in haberine göre aylık geliri 13 bin 300 dolar (565 bin TL) ve üzeri olan, Müslüman olmayan ve oturma izni olan kişilerin alkol satın almasına izin verildi.
Riyad’da bulunan ve ülkedeki tek içki satış noktası olan mağazaya girmek isteyenlerin maaş belgesi göstererek gelirlerini kanıtlaması gerekiyor.
Mağaza geçen yıl yabancı diplomatlara satış için açılmıştı ve yakın zamanda "premium ikamet" statüsüne sahip olan ve Müslüman olmayan kişilere erişim genişletildi.
Mağazada alışveriş aylık puan esaslı bir kota sistemiyle yapılıyor. Puanlarını dolduran kişiler daha fazla alkol alamıyor.
Buna karşın premium ikamet sahipleri aldıkları maaşa göre daha fazla puan topluyor. Aynı zamanda alkole ulaşımda kolaylaştırılıyor. Ülkede iki ayrı alkol dükkanı daha kuruluyor.
Alkole erişimdeki bu yavaş gevşeme Riyad’ı iş ve yatırım için daha rekabetçi bir merkez yapmak için alınan planlı bir politika.
Suudi Arabistan ekonomik dönüşümü için yabancı yetenek ve sermayeyi çekmeyi kritik görüyor. Bu sebeple katı kuralları gevşetiyor.
Bu gevşeme sadece alkol satışında değil, diğer kurallarda da görülüyor. Son yıllarda kadınların araç kullanma yasağı kaldırıldı. Kamusal eğlenceye, müziğe ve kadın erkek karışık ortamlara izin verildi.
Kurallar gevşetilirken de turizm teşvik edildi. Ancak Mekke ve Medine'ye ev sahipliği yapan ülke, hassas terazide bir denge tutturmaya çalışıyor.
Sözcü
İsrail'in Gazze'ye hava saldırıları devam ediyor37 izlenme
Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker'in Kutlu Adalı cinayeti ifadesi ortaya çıktı!18954 izlenme
Askerlerin tedavi edildiği hastaneye ‘elektrik’ bulunamadı!240 izlenme
AKP'li Veysel Demirci'ye ihale üstüne ihale36 izlenme
Belediyeden kişiye özel asfalt çalışması! Kim bu torpilli kişi?46 izlenme
İsviçre’de corona ile mücadele: Evde kal, maaşının yüzde 80’i hesapta !143 izlenme
Yunanistan'da Türk Diplomatlara saldırı!113 izlenme
Yeniden Refahlı Başkan belediye araçlarını evi için çalıştırdı35 izlenme