15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Platformu üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da isim vermeden hedef aldığı Sezen Aksu hakkında İstanbul’da Çağlayan Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu.
Suç duyurusunun ardından adliye önünde açıklama yapan grubun tehditlerle dolu sözleri dikkat çekti.
'Minik serçe' lakaplı Sezen Aksu için “Köksüz, adına minik serçe dediğimiz, aslında Adem aleyhisselamı yoldan çıkaran şeytanın yolundan giden…” denen açıklamada, “Şehitlerimize asla laf söyletmeyiz. Bundan sonra söyletmeyeceğiz. Onlara laf söyleyenlerin dillerini keseceğimizi buradan ilan ediyoruz”, “İçişleri Bakanımızın da dediği gibi, ‘Beyinlerine sıkacağız, kafalarına. İnlerinde hepsini ezeceğiz. Dağda, PKK’yı Kandil’de nasıl eziyorsak, onları savunanlara da bunu bir defa daha söylüyoruz” gibi ifadeler kullanıldı.
"Bugünden sonra dinimize, imanımıza, mukaddesatımıza dil uzatanlar bilsinler ki artık eski Türkiye yok. Allah ayetinde şöyle buyurmaktadır: 'Bu din Alllah'ındır. Küfür ve iman kıyamete kadar savaşacaktır.' Biz de iman tarafındayız. Bu imanın serhadlarıyız, neferleriyiz. Bizim neslimizin sonu gelmeden bu din çökmeyecektir" vurgusu yer aldı.
Sezen Aksu, 2017 yılında müzisyen Yaşar Gaga ile çıkardığı 'Şahane bir şey yaşamak' şarkısında geçen sözler nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dahil olmak üzere, iktidar ve iktidara yakınlığıyla bilinen kişiler tarafından hedef gösterilmişti.
Şarkıdaki ‘Binmişiz bir alamete / Gidiyoruz kıyamete / Selam söyIeyin o cahil / Havva ile Ademe’ sözlerinin 'dine hakaret' olduğu iddia edilmişti.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Serçeysen serçeliğini bil, sakın kuzgunluğa heves etme" derken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz; o dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir" diyerek adeta tehdit etmişti.
Gerçek Gündem
AKP'li Alpay Özalan durmuyor! İYİ Partili vekilin ölümden döndüğü saldırıda başroldeydi; şimdi de partiye yönelik kurşunlu saldırıyı “tiyatroya” benzetti30 izlenme
Bakan Koca kritik tabloyu paylaştı: 23.948 yeni vaka tespit edildi, 26.175 kişi sağlığına kavuşurken, 201 kişi hayatını kaybetti!39 izlenme
AFAD duyurdu: Marmara Denizi'nde bir deprem daha236 izlenme
Rusya, Ukrayna'da sivil yerleşim yerlerini vurmaya devam ediyor!78 izlenme
Cumhur İttifakı ile seçmeni arasındaki ekonomi uçurumu büyüyor! "Yönetemiyorlar"40 izlenme
5 yıldızlı skandal21 izlenme
Berkin'e ve Ali İsmail'e hakaretin cezası belli oldu218 izlenme
Aynı ürünü başka bir firmadan 150 liraya alınca tedavisi yapılmadı: Bu tedavinin kerameti bin liralık enjektör ve bakteri filtresinde mi?33 izlenme
Marmaraereğlisi açıklarında meydana gelen deprem anında bir berberde yaşanan panik anları güvenlik kamerasına yansıdı
Ayhan Bora Kaplan iddianamesi kabul edildi; 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 169 yıl hapsi istendi
Kirlilik Sayıştay Raporlarında: Belediyecilik sahte, usulsüzlük gerçek
Kira bedelini altın olarak belirleyen İlahiyat profesörü bakanlığı kızdırdı