Gazeteci Sedef Kabaş'ın Cumhurbaşkanına hakaret gerekçesiyle tutuklanmasının ardından, Müjde Ar ve Melike Demirağ'dan da canlı yayında tepki geldi.
Flash TV'de yayınlanan Hafta Sonu Gündem programına telefonla bağlanan Müjde Ar, Sedef Kabaş'ın gece yarısı gözaltına alınıp, bugün tutuklanmasına sert tepki gösterdi. "Maalesef çok üzücü" diyen Ar, "Yaratılan korku iklimin önü daha ne kadar açılacak" dedi.
"Bu şiddet ve korku iklimi kanımca seçime kadar devam edecek" diyen Ar, "Bu çaresizliğin gürültüsü içinde Sezen Aksu, Sedef Kabaş, bütün kadınlar yer aldırılmaya çalışılıyor" diye konuştu.
Aynı programa telefon ile bağlanan sanatçı Melike Demirağ ise, "Utanç içindeyim" diyerek, "Bu ülkede yavaş yavaş tırmanan, ben buna sanatçı düşmanlığı demiyorum, ben buna baskı imparatorluğu diyorum" dedi.
Demirağ sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kuvvetler ayrılığının yok olduğu, ülkenin tek bir insanın eline geçtiği ve yargının bağımsızlığını kaybettiği bir yerde, bütün gazetecilerin ayağa kalkması lazım. Sezen olayında, bütün gazetecilerin ayağa kalkması lazım. Seslerini çıkartması lazım"
Demirağ ayrıca, Erdoğan'ın halk oylarıyla seçildiğini hatırlatarak, "Sen bizim oraya getirdiğimiz bir memursun" ifadelerini kullandı.
Ramazan kolisine yüzde 63 zam
Şehit cenazesinde cami avlusu provokasyonlarına devam! Akşener Ve Gürsel Erol’un çelengini indirdiler
Cizre’de korkutan kornavirüs tablosu! Vaka sayısı 8 kat arttı!
İYİ Parti’nin seçim otobüsüne çirkin saldırı!
Temmuz ayı ara zam sonrası asgari ücret ne olacak? İşte odaklanmanız gereken 3 formül
Darphane açıklama yaptı "1 liranın maliyeti 3 lira değil" dedi ama gerçek maliyeti de açıklayamadı!
Resmi Gazete'de yayımlandı: Türkiye’den üç ülkeye daha hibe!
Mamak metro ihalesi yeniden yapıldı: Fiyat düştü!
Enis Berberoğlu’nun TBMM’ye kaydı yapıldı
Konya Tabip Odası Başkanı, Erdoğan'ı eleştirip AKP'den istifa etti!
Yeni Tarım Bakanı, 13 yıl önce zeytinliklere göz dikmiş!
Erdoğan’ın “1 milyon Suriyeli” çıkışına dikkat çeken yorum: "Faydalanabilir"
CHP'li Günaydın: "Tek başına iftira yetmiyor tahliye için rüşvet de istiyorlar!"
Rasim Ozan Kütahyalı serbest bırakıldı, verdiği ifade de ortaya çıktı