Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin Meclis'te gelmesi bekleniyor. Milyonlarca vatandaşın gözü kulağı EYT düzenlemesine dönmüşken, aynı zamanda "Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım" sorusuna da yanıt aranıyor.
EYT yasasının çıkmasını bekleyen milyonlarca kişi, yasanın çıkmasıyla birlikte alacakları maaşları hesaplayıp, planlarını ona göre yapmak istiyor. Vatandaşların maaşlarını hesaplayabileceği uygulama ekranı SGK tarafından erişime açıldı.
EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR?
Emekli maaşı hesaplaması, çalışma günü, prim ödemesi gibi pek çok kritere göre değişiklik gösteriyor.
Sosyal Güvenlik Kurumu da kendi sitesinde yer verdiği maaş ve emeklilik zamanı bilgileriyle birlikte, kesinlik içermeden emekli olduğunuzda alacağınız maaşı belirtiyor.
BUGÜN EMEKLİ OLSAM NE KADAR MAAŞ ALIRIM?
SGK tarafından uygulamaya konan 'Emekli olursam ne kadar maaş alırım' ekranıyla birlikte, EYT'li olmaya hak kazanacak kişiler maaşlarını hesaplayabiliyor.
4A EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA EKRANI
“uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/” sayfasına girilip, sayfada istenen bilgiler giriliyor;
T.C Kimlik numarası,
SSK Sicil Numarası,
Baba adı,
Nüfus il,
Doğum tarihi bilgileri.
'Sorgula' butonuna basınca emeklilik hesaplaması yapılabiliyor.
2023 yılı Ocak dönemi aylık artışı verileri sisteme yükleninceye kadar uygulama geçici olarak kapatılmıştı. SGK tarafından uygulama bugün itibariyle açıldı.
4B EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA EKRANI
“uyg.sgk.gov.tr” adresinde 4B emekli maaşı hesaplama sayfasına girilip, TC Kimlik numarası, kurum ve güvenlik kodu yazılınca emeklilik hesaplaması yapılabiliyor.
4C EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA EKRANI
“uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/” sayfasına girince şu bilgiler isteniyor:
Doğum tarihi,
Cinsiyet,
4A çalışma süresi
Başlangıç ve bitiş tarihi.
Hizmet türünü seçtikten sonra altta bulunan hesapla butonuna basılıyor ve emeklilik hesaplaması yapılıyor.
CHP’li Başarır’dan AKP’li Usta’ya: "Türk bayrağına ‘bez parçası’ diyemezsin, haddini bileceksin. Alnını karışlarım!"50 izlenme
‘Kanal İstanbul, Lozan’ı tartışmaya açabilir’137 izlenme
EYT bekleyenlerin korkulu rüyasıydı: Milyonları sevindiren düzenleme118 izlenme
Bülent Arınç'tan Hamas'a tepki: "Senin ne gücün var? Senin gıdanı bile dışarıdan gönderiyoruz"50 izlenme
Depremzedeler için 133 milyar toplandı, 83 milyar harcandı40 izlenme
Sefalet Endeksi'nde dünyada üçüncüyüz29 izlenme
Anket sonuçları Saray İttifakı'nı üzecek!104 izlenme
2021 yılı enflasyon oranı belli oldu!93 izlenme
AKP'lilere yasak yok! Fırat’ın kıyısına kaçak villa yaptırdı
Anjiyo sonrası testi pozitif çıktı! Ziyarete gelen 47 kişi karantinada!
AKP'nin sayılı günlerini açıkladı: Turhan Çömez'den Erdoğan'ı çıldırtacak paylaşım!
Askerlik çağındaki yüzlerce Pakistanlı akın akın Türkiye'ye geliyor!