Yıl ortasında yüksek fiyatlarla satılan sıfır araçlarda, yıl sonunda stokları eritmek amacıyla otomobil firmaları yüksek oranlarda indirimler uygulamaya başladı. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkan Yardımcısı Hasan Görkem Konu, distribütörlerin stokları eritmek için ciddi kampanyalar başlattığını ve şu anda yüzde 2025 oranlarında indirimlere gidildiğini belirtti. Bu durum, sıfır araçlarda ve ikinci el araçlarda fiyatların düşmesine neden oldu.
Konu, Ticaret Bakanlığı'nın 6 ay 6 bin kilometreyle ilgili aldığı kararın, sıfır araç satışlarını olumsuz etkilediğini ifade etti. Bu kararın ardından otomotiv yatırımının cazibesini kaybettiğini ve vatandaşların sıfır araç alımını durdurduğunu söyledi. Distribütörlerin stoklarını eritmek için yıl sonunda ciddi kampanyalar başlattığını ve yüzde 2025 oranlarında indirimlere gittiklerini belirten Konu, bu durumun hem sıfır araçlarda hem de ikinci el araçlarda fiyatların düşmesine neden olduğunu açıkladı.
Daha önceki dönemlerde pandemi nedeniyle talep artışının fiyatları yükselttiğini belirten Konu, şu anda distribütörlerin elindeki stokları eritmek için ciddi indirimler yaptıklarını ve bu indirimlerin normal maliyet rakamlarına ulaşmak için yapıldığını ifade etti.
Yetkili bayi satış müdürü İsmail Kayacan da yaklaşık 2 aydır indirimlerin söz konusu olduğunu ve fiyat avantajının sene sonlarında olduğunu belirtti. Ancak, ocak ayından sonra fiyatların yine yukarıya doğru yükselmesini beklediklerini ifade etti. Sancar, 2024 model araçların satışının Şubat veya Mart aylarında başlayacağını ve bu araçların stoklardaki araçların yerini alacağını söyledi.
Araç almak için bayiye gelen müşterilerden Mehmet Beşir Sancar, kampanyadan faydalanmak istediğini ve sene sonunda araç fiyatlarında gerileme olduğunu belirtti. Ancak, 6 bin kilometre ile 6 ay satılmama durumunun aracıları rahatsız ettiğini ifade etti. Başka bir müşteri Aydın Güler ise fiyatların kendilerine fazla geldiğini belirterek, bütçelerine uygun araçlar bakmaya çalıştıklarını dile getirdi.
Murat Kurum’un öve öve bitiremediği dev şirket iflas etti!28 izlenme
'Tosuncuk' mağdurlara 100 lira bayram harçlığı göndermiş!248 izlenme
İzmir'de iki kişinin hayatını kaybettiği elektrik akımı faciasında ilk duruşma görüldü: 'Kablo getirilsin' talebi44 izlenme
Suriye’den bir acı haber daha240 izlenme
Şirin Payzın’dan Soylu’ya yanıt58 izlenme
‘Acilen Atatürk’ün yolunda bağımsızlığı yaratmalıyız yoksa hepimizi öldürecekler’3858 izlenme
İngiliz ekonomist Timothy Ash uyardı: "Türkiye’nin sonu Lübnan gibi olacak"48 izlenme
Genç Zeynep’in büyük başarısı! Hem koyun otlattı hem Dünya şampiyonu oldu!123 izlenme
21 şehir için alarm verildi: Sel, su baskını, yıldırım, dolu, fırtına…
CHP’li Murat Bakan sordu! “Tahliye edilen Hizbullahçılar nerede?”
12 yaşındaki çocuğa cinsel istismar ile suçlanan imam tahliye edildi!
AIDS'ten hayatını kaybeden çocuğun babası konuştu: "Oğlumu öpmedim bile"