Kamudaki sözlü sınavlar eleştiri konusu olmaya devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda önümüzdeki günlerde yapılacak olan deftardarlık ve gelir uzmanlığı sınavı öncesinde de “yandaşlar alınacak” söylentisi doruğa çıktı. Sendikalar, bakanlık yöneticilerini konuya duyarlı olmaya çağırdı.
Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre; Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Bahadır Berdicioğlu, “Mülakatlar kadrolaşmanın, torpilin yeni adı oldu” eleştirisinde bulundu.
Berdicioğlu, kamuda liyakatin esas alınması gerektiğini vurguladı. Hemen hemen tüm kurumlarda çalışanlara, “BES’e üye olursanız mülakatı geçemezsiniz” denildiğine işaret eden Berdicioğlu, geçen kasım ayında Gelir İdaresi’nde müdür yardımcılığı sınavında 95’le en yüksek puanı alan beş kişinin sözlü sınavda elendiğini, düşük puan alan 15 kişinin yüksek puan verilip kadroya alındığını savundu.
SENDIKALAR RAHATSIZ
İçişleri Bakanlığı’ndaki görevde yükselme sınavında da yazılıda yüksek puan alanların sözlü sınavda elendiği iddiasında bulunan Berdicioğlu, kamudaki örneklerin çoğaltılabileceğini dile getirdi. Önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda gelir ve deftardarlık uzmanlığı sınavlarının yapılacağını anımsatan Berdicioğlu, bakanlıkta “yandaşların alınacağı” söylentileri çıktığına dikkat çekti. Berdicioğlu, söylentilerin sadece kendilerini değil başka bir sendikayı da rahatsız ettiğini, o sendikanın da üyelerine mesaj atma gereği duyduğunu söyledi. O sendikanın mesajında da şöyle deniliyor: “Sözlü sınavı yapacak bürokratlarımız sizlerin hakkını, hukukunu çiğneyecek insanlar değildir. Bu nedenle rahat olun. Ortalıkta dolaşan söylentilere itibar etmeyin. Üyelerimizin hakkını da kimseye yedirmeyiz. Bunu da bilin.” Berdicioğlu, bu mesajın sadece kendilerinin değil, başka sendikaların da söylentilerden duydukları rahatsızlığı ortaya koyduğunu belirterek “Bu kısa mesaj kurum çalışanlarının yaşadıkları baskının vahametini ortaya koymaktadır. Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerini ve Gelir İdaresi Başkanlığı yönetimini duyarlı olmaya çağırıyoruz. Büyük bir özveri ile sınavlara hazırlanan ve yazılı sınavda başarılı olan adayların sınav duyurusunda belirten sayı sınırlaması dikkate alınmaksızın başarılı sayılması gerekmekte. Aksi durumda sınav sonuçları tartışmalı hale gelecektir” dedi.
Maliye yoksula değil, faize çalıştı13 izlenme
Nasuh Mahruki tutuklandı28 izlenme
Akkuyu’da maaşlar yatmadı, işçiler eylem yaptı!91 izlenme
Bahçeli'nin yıllar önce generallere çağrı yaptığı ortaya çıktı!71 izlenme
Aydın'da Özlem Çerçioğlu'na şok! Belediyenin konseri boş kaldı25 izlenme
Anne büyükelçi, kardeş vekil, kızı da danışman!7710 izlenme
Kamuda zararın lideri BOTAŞ6 izlenme
Asgari ücret zammında kara tablo: Maaşlar 2026’da da cebe girmeden eriyecek13 izlenme
Eski Askeri Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'tan Flaş Açıklama ! 'Hulusi Akar'ı çok uyardık ama o dinlemedi, hep cemaatçilerden seçti'
Kendi yaptırdığı ankette çıkan sonuç AKP'yi şoka soktu
AKP'li isim 'Devletin dini adalettir' diyerek partisinden istifa etti
Yandaş yazar Kürşat Ayvatoğlu'na 'züppe' dedi, AKP'yi uyardı: Erdoğan'ın hayalleri yara aldı