ABD’de sağ görüşlü siyasi aktivist Charlie Kirk’ün suikast sonucu öldürülmesinin ardından başlatılan soruşturmada polis, katil zanlısını bulmak için kamuoyundan yardım istedi. Yetkililer, perşembe günü zanlının görüntülerini yayımladı ancak henüz bir sonuca ulaşılamadı. Yaklaşık 30 saati aşan insan avı sürerken,
FBI DİREKTÖRÜ BASIN TOPLANTISINDAYDI AMA KONUŞMADI
FBI Direktörü Kash Patel de bizzat Utah’a giderek çalışmalara katıldı. Patel basın toplantısında konuşma yapmazken, yetkililer de soruları yanıtlamadı.
EYALETTE OLUP OLMADIKLARINI BİLMİYORLAR
Utah Valisi Spencer Cox, Orem kentinde düzenlenen basın toplantısında halka seslenerek, “Bu şeytani insanı yakalamak için yardıma ihtiyacımız var” dedi. Utah Kamu Güvenliği Departmanı Komiseri Beau Mason ise zanlının eyalette olup olmadığı sorusuna, “Hiçbir fikrimiz yok. Hem eyalet dışındaki hem de civardaki kişilere dair ipuçlarını araştırıyoruz” yanıtını verdi.
ANMA TÖRENLERİ DÜZENLENDİ
Öte yandan, Kirk için ülke genelinde anma törenleri düzenlendi. Orem’deki parkta binlerce kişi mum yakarak aktivisti andı. Salt Lake City’de toplanan destekçileri, Amerikan bayrakları taşıyarak sessiz bir yürüyüş yaptı. Arizona’nın Phoenix kentinde ise Kirk’ün kurucusu olduğu Turning Point USA’nın merkez binasına çiçekler bırakıldı.
Soruşturma devam ederken, güvenlik birimleri halkın sağlayacağı bilgilere büyük önem verdiklerini vurguladı.
TELE1
Emniyet'teki ifadesi ortaya çıkan Ayhan Bora Kaplan’a oğlunun sünnet düğünü ve "kirveleri" soruldu: İşte o çok konuşulan düğünün görüntüleri
CHP’li meclis üyesi trafikte saldırıya uğradı
Sabancı çiftinin geçirdiği kazayı olayın tanıkları ve çiftin yakınları anlattı: "Önce çocukları denize atmış"
Akşam yazarından skandal yorum! 1993 Temmuz'unda Sivas'ta 'tatsız bir olay' yaşandı!
İBB'nin AKP döneminde 'sadece 4 yılda' konserlere harcanan para ortaya çıktı
Taş ocağı için ağaç katliamı başlatılmıştı ‘Telafisi mümkün olmayan tahribata yol açacak’
Tarihe geçecek olay! Bu pankarta öyle bir ceza verildi ki!
İzmir'de, karşı apartmandan açılan Atatürk posterini gören öğrencilerden "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" tezahüratları yükseldi!
AKM Millet Bahçesi yargıya taşınacak!
Akın Gürlek ataması halka soruldu: İşte vize verenlerin sayısı