Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul dahil birçok ilde hissedildi. Sarsıntının ardından dikkatler, depremi haftalar öncesinden tahmin eden Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’a çevrildi. Üşümezsoy, hem Sındırgı hem de olası İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Üşümezsoy yıl vererek Türkiye'de deprem korkusu olmadan en rahat uyuyacağı şehri ilk kez açıkladı.
Show Haber’e konuşan Üşümezsoy, Simav’daki depremler sonrası oluşan kırılma zincirini takip ettiklerini belirterek, "Kırılmayan kesim Sındırgı’ydı ve deprem orada oldu. Şimdi o bölgedeki fay tehlikesini yitirmiş gibi görünüyor" dedi.

"Korkulacak fay var mı?" sorusuna yanıt veren Üşümezsoy, Manisa’ya dikkat çekti. Üşümezsoy, "Sipil Dağı’nın kuzey kenarında bir fay var ama tehlikeli mi değil mi bilemem." ifadelerini kullandı.
Olası büyük İstanbul depremi sorusuna ise net bir cevap veren Üşümezsoy, "Bu soruya belki bin kez cevap verdim. Artık yoruldum. İstanbul’da kırılacak fay yok" dedi.

Türkiye’de deprem korkusu olmadan en rahat uyuyabileceği şehrin İstanbul olduğunu açıklayan Üşümezsoy, İstanbul'da olası büyük bir deprem için de, "Bunları piyano kırılma hikayeleri var. O yüzden 100 yıl kırılmaz görünüyor" ifadelerini kullandı.
Gerçek Gündem
Kaynak: Show Haber
İki polisi şehit eden saldırganın babası Atatürk düşmanı çıktı!21 izlenme
Gülşen'den Tarkan'a destek: Bence de geççek57 izlenme
AKP milletvekili adayının asgari ücretle ekmek hesabı yok artık dedirtti! 'Asgari ücretle 10 bin ekmek alınabiliyor'47 izlenme
Sur katilinin babasının ifadesi ortaya çıktı! "İmanlı biriydi namazını da kılıyordu"34 izlenme
Buket Aydın bir seçim öncesi yine devrede! “AK Parti seçmeni üzerinde baskı var”42 izlenme
Yeni Ekonomi Programı sağlıkta da sınıfta kaldı!58 izlenme
Savcılık ‘128 Milyar Dolar’ rezerv için Cumhurbaşkanı’nı işaret etti!57 izlenme
2023'te bitirilecekti: Çapa Tıp'ın yeni kampüsünde ödenek bitti inşaat durdu!48 izlenme
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: 23.914 yeni vaka tespit edildi, 30.103 kişi sağlığına kavuşurken, 262 kişi hayatını kaybetti!
AKP bombacı teröristleri işe almış!
Atatürk Havalimanı operasyonu: Dışarıda eylem, kapıda barikat, içeride yıkım!
Elektrik mühendislerinden 'yüklü zam' iddiası!