Batundan Biyomedikal Merkezi Klinik Araştırma Direktörü Ricardo Palacios, Çin’in SinoVac aşısının yüzde 50,38 oranda ‘genel etkinlik’ gösterdiğini söyledi.
Çinli SinoVac'ın geliştirdiği ve Türkiye, Endonezya ve Brezilya'da denenen corona virüsü aşısının etkililik oranına dair bir haber Brezilya merkezli UOL isimli internet sitesinde yayınlanmıştı. İki farklı kaynağa dayandırılan haberde Çin'in corona virüsü aşısının etkililik oranının yüzde 60'ın altında olduğu ortaya çıkmıştı. Aşının etkinlik oranı Türkiye’de yüzde 91 seviyesinde açıklanmıştı.
HAFİF SEYREDENLERDE ORAN YÜZDE 78
SinoVac ile aşı denemeleri ve üretimi konularında işbirliği yapan Butantan biyomedikal merkezi haberi “tamamen spekülatif” olarak niteleyerek yalanlamıştı. Butantan deneylerin sonuçlarını bugün açıkladı ve SinoVac aşısının yüzde 50,38 oranda ‘genel etkinlik’ gösterdiği belirtildi.
Brezilyalı araştırmacılar geçen hafta aşının corona virüsünün hafif seyreden vakalarına karşı yüzde 78 etkinlik gösterdiğini ve ağır vakaların tamamını önlediğini açıklamışlardı. Ancak bağımsız uzmanlar CoronaVac isimli aşının üçüncü faz deney sonuçlarının daha şeffaf bir şekilde açıklanması çağrısında bulunmuşlardı.
Endonezya dün ilk verilere göre aşının yüzde 65 etkinlik gösterdiğini açıklayarak acil durumlarda kullanımına onay vermişti. UOL haberinde Butantan'ın bugün açıklamaya hazırlandığı etkinlik oranının yüzde 50 ile yüzde 60 arasında olduğunu bildirdi. Bu rakamlar sağlık kurumlarının belirlediği seviyenin üstünde olsa da geçtiğimiz hafta açıklanan rakamların oldukça altında.
https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/sinovacasisiylailgiliyeniaciklamaetkinlikoraniyuzde50386208580/
Dindar bir nesil için fıtrata uygun aile dersi!33 izlenme
Emekli promosyonlarının yatacağı tarih belli oldu41 izlenme
Emeklilere dağıtılan bayram ikramiyeleriyle ilgili bakandan flaş açıklama!352 izlenme
Dolar kurunda hızlı yükseliş yaşanırken yap-işlet-devret proje ihaleleri de ileriye atılıyor55 izlenme
TOKİ'den tarım alanına toplu konut inşaatı42 izlenme
THY, İran'dan gelen uçağa Kum'dan gelenleri alınca, bir anne haklı olarak isyan etti !366 izlenme
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN “ LİYAKATLI BİR ATAMA DAHA ”520 izlenme
Kulis: Asgari ücret AKP'yi karıştırdı, vekillerin telefonları kilitlendi28 izlenme
Trabzon Belediye Meclisi'nde TC ibaresinin belediyeye asılması kabul edilmedi!
Bakan Koca corona tablosunu açıkladı: 30.709 yeni vaka tespit edildi, 26.461 kişi sağlığına kavuşurken, 203 kişi hayatını kaybetti!
Mansur Yavaş'ın kampanyasına 48 saatte rekor bağış!
Şubat ayı kartlı harcamalarında rekor