Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın 'kent uzlaşısı' soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından, Şişli Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Şişli Belediyesi'ne kayyum olarak atandı.
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "PKK/KCK terör örgütüne yardım etme" suçlamasıyla tutuklanan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın, Anayasa'nın 127. maddesi ile Belediye Kanunu'nun 47. maddesi gerekçesiyle 'geçici tedbir olarak' görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Bakanlık bu kapsamda 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 45 ve 46. maddeleri gereğince Şişli Kaymakamı Cevdet Ertürkmen'in İstanbul Valiliğince Şişli Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiği kaydedildi.
'Yolsuzluk' suçlamasıyla tutuklanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ise görevlerinden uzaklaştırıldı.
BirGün
8 yıldır işi bitirmeyen gözde müteahhitlere hem performans ödülü vermişler hem de para ödemişler!56 izlenme
Spor il müdürü 100. yılında Cumhuriyet'i hedef aldı: "Bugün son günü"46 izlenme
Mehmet Akif Ersoy, kendisini uyuşturucuya başlatan ismi açıkladı18 izlenme
Uber’in gizli yazışma ve belgeleri çıktı! Yasaları çiğneyip lobi yapmışlar45 izlenme
Asker ateş altına aldı! İşte operasyonda yeni hedef…122 izlenme
Gezi destekçisi ünlü piyanistin Kadıköy gösterisine polis engeli41 izlenme
13 gündür internet yok: Kullanılmayan hizmetin faturası tepki çekti13 izlenme
Tekel bayileri isyan etti! "Salgın bahane, dertleri alkol karşıtlığı!"87 izlenme
AKP'li eski vekiller birbirine düştü! Kavgada bile söylenmeyecek sözler
İfadeler ortaya çıktı: Uyuşturucu baronu Zindaşti'nin tahliyesinde Burhan Kuzu şüphesi güçlendi
Yüz binlerce vatandaşa haciz gelmeye başladı!
Asgari ücrete ara zam tartışmaları sürerken ilk rakam ortaya çıktı