Katliamın 30. yıldönümünde, canını son anlarda kurtaran yazar Aziz Nesin'in, olaydan sonra yaptığı basın toplantısındaki vurgular bir kez daha gündem oldu.
Aziz Nesin, o toplantıda katliama giden süreci ve sonrasında yaşananları şu sözlerle anlatmıştı:
"Onbinlerce, yüzbinlerce yığın, 'şeriat isteriz' diye bağırıyor. Ve devlet sesini çıkarmıyor, 'Aziz Nesin suçludur' diyor. Bu açık açık söylüyorum alçaklıktır. Yazın bunu benim mahkum etsinler böylece. Ben rahatlayaım. Basın olarak siz de suçlusunuz. Yalan haberleri kaynak aldınız. O bir zorunluluktu tabi, çareniz yoktu. Devletin adamına, Başbakana, İçişleri Bakanı'na Cumhurbaşkanı'na inandınız. Hepsi yalan söyledi. Burada en önemli nokta 'İslamlık istiyoruz', 'Şeriat istiyoruz' diye 8 buçuk saat gırtlakları patlayana kadar bağıran insanlardır. Buna dikkat etmiyorlar, 'Aziz Nesin tahrik etti!'. Diyelim ki ben ettim, etmediğim ortada, kasetler var. Ben tahrik ettimse o insanları yakmak mı gerekir?
Küçücük kızlar 'Biz yanıyoruz' diyor. 'O...ular yanın' diye sopalarla karşı geliyorlar. Bunlar Müslüman! Neyin Müslümanı, hiçbir dinde böyle bir olay yoktur. Bunları mazur gören bir devlet adamı da yoktu dünyada. Bir modeldir bu."
Odatv.com
AKP'li Güler'e vatandaşlardan Sivas'ta büyük protesto! “Anamızı bellediler 23 sene, emekliyiz biz. Mahvettiler bizi ya. Eleştirmeyelim mi kardeşim?”
Mahalli: Yakında onlar da kalmayacak
Haluk Levent yeni yıla Hatay'da depremzedelerle girdi
“Galatasaray Adası benim” diyen Osmanlı torunu, Müjdat Gezen'e dava açmıştı, duruşma ertelendi
Siyaset uzmanı Mehmet Ali Kulat, Akşener’in çıkışını değerlendirdi: “Tek bir vilayet alamaz”
Erdoğan'ın 'mevduat hesabı' Diyanet'ten geçmedi "Dinen haramdır"
AKP'nin seçimde kaybettiği Bayrampaşa'yı geri alma planı suya düştü, dava açıyorlar
Cami açılışında utandıran görüntüler! Hepsi gizledi ama....
Yangın faciasında 12'inci kattan atlamıştı: İşte Şevval’in yürek burkan son doğum günü görüntüleri
Borçlar gırtlağa dayandı: Kredi kart borçlarında 1 ayda rekor artış