Sivas Numune Hastanesi Onkoloji Servisinde bulunan tek uzman doktorun da istifa edip ayrılmasının ardından servisin kapatılması gündeme gelmişti. Hasta yakınlarının tepkisi üzerine İl Sağlık Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada servisin kapatılmayacağı belirtilerek, “Numune Hastanesi'nde çalışan Onkoloji Uzmanı Sivas'taki Devlet Hastanelerinde çalışan tek uzman olduğundan haftanın 3 günü Numune Hastanesi'nde, 2 günü Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde hizmet vermekteydi. Kendisi istifa ederek Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne öğretim üyesi olarak geçmiştir. Ayrılışını 16 Eylül 2019 tarihinde gerçekleştirmiştir. 89. Dönem de Onkoloji Uzmanı talebimiz olacaktır ve Onkoloji Uzmanımız gelene kadar, ayrılan doktorumuz 3 gün Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 2 gün Numune Hastanemizde hizmet verecektir. Servisin kapatılması söz konusu değildir.”denildi.
Öte yandan Sivas İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fethullah Selçuk Moğulkoç'un imzasını taşıyan yazılı açıklamada, Çocuk Kardiyoloji ve Çocuk Nöroloji alanlarında yeterli sayıda doktor yetiştirilemediği için Sivas'a doktor ataması yapılamadığı belirtilip, “Çocuk Kardiyoloğu 27 Ağustos 2018, Çocuk Nöroloğu 22 Şubat 2019 tarihlerinde mecburi hizmetlerini tamamlayarak hastanemizden ayrılmışlardır. Ayrıldıkları tarihlerden itibaren her dönem doktor talebi yapılmış, ancak her iki branşta da yetişen hekim sayısı çok az olduğundan ve genellikle mazeret sebebiyle atandıklarından Sivas'a atama gerçekleşmemiştir.” denildi.
İHA
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/sivastadoktoryokamaservislerkapatilmayacak5342145/
Şehit babası “Hakkımızı helal etmiyoruz” diyerek gazeteye ilan verdi!111 izlenme
İmamoğlu'na yeni kumpas girişimi elinde patladı ! AKP'li isim Marmaray'ı İBB işletiyor sanıp bu videoyu paylaştı !232 izlenme
Suriye faturası 200 milyar dolar!160 izlenme
Seyfi Dursunoğlu'nun 'Huysuz Virjin' karakteriyle ekrana çıkması AKP döneminde yasaklanmıştı!115 izlenme
Dolar ve altın da son durum nedir?22 izlenme
MHP'nin oy oranı Erdoğan'ı kara kara düşündürüyor14 izlenme
14 yaşındaki öğrencisini istismar eden öğretmen tutuklandı46 izlenme
Katar'ın Ankara Büyükelçisi 'sihiri' açıkladı! 'Katar ile Türkiye ayrıcalıklı ilişkilere sahip'75 izlenme
AKP'nin kalesinde vatandaş bayrak açtı! 'Aç yok diyorlar, gelsinler ben göstereyim'
Almanya'da ev almak o kadar kolay ki! Devlet böyle yardım ediyor
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: "Hesap vereceğimiz an gelirse de çıkar veririz. Yeter ki adil sorgulamalar, araştırmalar olsun"
Kamuoyu Araştırmacısı Ölçer’den CHP’ye ‘ölü seçmen’ çağrısı: "İstediğim belgeleri ulaştırırlarsa…"