Home
14 Şubat 2024 ( 29 izlenme )
Reklamlar

Siyanürlü maden bölgesinde çıplak elle arama kurtarma çalışması


Erzincan’daki madenin çöken pasa alanında arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Fotoğraflarda ekiplerin çıplak elle, koruyucu ekipmanlar olmadan siyanürlü toprakta çalışma yaptığı görülüyor.



Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde pasa dağının çökmesi sonucu işçiler göçük altında kaldı. Resmi açıklamalara göre 9 işçi toprak altında kaldı. Kayan yığının içi ise siyanürle dolu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, toprak altında 9 işçinin kaldığı ihbarı üzerine 400 kişi ile bölgede aramakurtarma çalışması yürütüldüğünü bildirirken, bölgeye AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri yönlendirildi. AFAD açıklamasında, “Olay bölgesine Erzincan, Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresun, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli il AFAD müdürlüklerimizden personel sevk edilmiştir” diye bildirirken bölgede çalışma yapan ekiplerin fotoğrafları ajanslara düşerken ekiplerin çıplak el ile korumasız çalıştığı görülüyor.

Evrensel gazetesine konuşan Maden mühendisi ve iş güvenliği uzmanı Aytekin Taşdemir, maden sahasına korumasız giren herkesin siyanür tehdidi altında olduğu uyarısında bulunmuştu. Taşdemir, şu anda o alana korumasız girecek herkesin siyanür nedeniyle hayatını kaybedeceğinin altını çizmişti.

Tele1

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Gerici derneğin başkanı Alparslan Kuytul, mitingine Peygamberimizi alet etti ! 'Peygamberimiz şu anda aramızda' Yandaş Cem Küçük bile “Kaç zamandır söylüyorum. Bu maaşlarla geçinmek imkânsız” diye isyan ederek emekliye ne kadar zam yapılacağını açıkladı İBB koridorlarında çok konuşulacak protesto! Ensar'a var devlete yok!