Siyaset Bilimci Özgün Emre Koç: "Akşener CHP’yi bölmeye kalkıştı!"

44 izlenme 04 Mart 2023
Reklamlar

Siyaset Bilimci Özgün Emre Koç TELE1’de katıldığı Gazeteciler Masası programında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na yaptığı adaylık çağırısıyla CHP’yi parçalamaya çalıştığını söyledi.



İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı toplantısı sonrası yayınlanan ve ortak adayda uzlaşıldığını belirten metine imza atmasına rağmen parti kurmaylarıyla yaptığı toplantının ardından Millet İttifakı’nın “noter” olduğunu ifade ederek ittifaktan ayrıldı. Akşener konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a adaylık çağırısı yapmıştı.  Siyaset Bilimci Özgün Emre Koç Akşener’in bu çağrısının CHP’yi parçalamaya yönelik bir hamle olduğunu değerlendirdi. Koç, Akşener’in açıklamalarıyla ilgili, ” Bu yeni bir siyasi yürüyüş konuşmasıydı. Biz buradan yeni bir siyasi dalgalanma yaratacağız. Bu dalganın üzerine binip yükseleceğiz. CHP’den oy kopartacağız hatta CHP’yi böleceğiz. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na çağrı yapmanın anlamı budur. Biz oradan bir kesimi koparıp alacağız ve buradan yürüyüp gideceğiz. Hesap buydu. Şu an ne olacağı yönünde bir plan olduğunu düşünmüyorum ” değerlendirmesini yaptı.

Tele1

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Zamdan kurtuluş yok: Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yurt dışına çıkış harcı açıklaması Freedom House: Türkiye bu yıl da internet özgürlüğünde geride kaldı Barış Pehlivan hapishaneden izine çıktı: "Kısa süreliğine özgürlüğü tadıp cezaevine geri döneceğim" Bilim Kurulu Üyesi Tezer'den kritik uyarı! "3. dalga bile olabilir"