Gündemar Araştırma ve Danışmanlık, 2025 yılının veda günlerinde Türkiye’nin siyasi nabzını ölçen kapsamlı "Türkiye Gündemi" araştırmasını yayımladı.
2026 Aralık tarihleri arasında, 60 ili kapsayan geniş bir coğrafyada 2 bin 365 katılımcıyla gerçekleştirilen çalışma, seçmen eğilimlerindeki kritik değişimleri gözler önüne serdi.
Ankette katılımcılara yöneltilen “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusuna verilen yanıtlar, kararsız oylar dağıtıldıktan sonra siyasetin ana omurgasını netleştirdi.
CHP Zirvede: %34,30’luk oy oranıyla birinci parti konumunu sürdüren CHP, buna rağmen bir önceki döneme göre 1,61 puanlık bir kan kaybı yaşadı.
AK Parti’de Toparlanma Sinyalleri: İkinci sırada yer alan AK Parti, %29,72 oy oranına ulaştı. CHP’deki düşüşün aksine oylarını 1,22 puan artıran iktidar partisi, zirve ile arasındaki makası daraltarak yılın son atağını gerçekleştirdi.
Araştırmanın en dikkat çekici sonuçlarından biri de milliyetçi ve muhafazakar kulvardaki oy geçişleri oldu. MHP’nin yaşadığı gerileme ve yeni kurulan yapıların yükselişi ankete damga vurdu.
Listenin üçüncü sırasında %9,24 ile DEM Parti yer alırken, onu milliyetçi kanattaki rekabet takip ediyor:
Zafer Partisi: %5,36 (0,33 puan düşüş)
İYİ Parti: %5,07 (0,06 puan artış)
Anahtar Parti: %4,81 (0,33 puan artış)
MHP: %4,38 (0,66 puan düşüş)
Özellikle Anahtar Parti’nin %4,81 seviyesine ulaşarak MHP ve YRP’yi geride bırakması ve İYİ Parti ile başa baş bir noktaya gelmesi anketin dikkat çeken detayları arasında yer aldı.
Yeniden Refah Partisi (YRP) ise %4,03’lük oy oranıyla %4 bandında tutunurken, Türkiye İşçi Partisi (TİP) %1,07 seviyesinde kaldı.
Sözcü
530 bin yeni milyonerimiz oldu19 izlenme
Erdoğan’ın müjdesi binlerce ailenin kâbusu oldu28 izlenme
AKP'li belediyelerin harcamaları 'ticari sır'mış!85 izlenme
Tekstilde 300 bin kişi işsiz kaldı20 izlenme
Cem Küçük’ten flaş ‘İmamoğlu’ çıkışı! Bu sözler AKP’yi karıştıracak29 izlenme
'Damadın topu patlamak üzere'113 izlenme
Sağlık Bakanı'ndan kendi hastanesine 'özel genelge'134 izlenme
Valilik duyurdu: İstanbul’da kaç yabancı ikamet ediyor?65 izlenme