Tokat’ın Turhan ilçesindeki, AKP’li Belediye Başkanı İlker Bekler’in makamındaki Türk bayrağı görenleri şaşırttı.
AKP’li Başkan İlker Bekler, Türk bayrağının hilal ve ay kısmına kendi isminden bir şekil yaptırdı. “İlker” adını hilal şeklinde Türk bayrağına işleten AKP’li başkan, “Bekler” soyadından da yıldız motifi yaptırdı. AKP’li Başkan İlker Bekler’in Türk bayrağını değiştirdiği fotoğraflar, kendi sosyal medya paylaşımlarında da görüldü.
Başkan Bekler’in yaptığı bu değişiklik akıllara, 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu’nu akıllara getirdi. Kanunun ikinci maddesinde, “Türk Bayrağı, bu Kanuna ekli cetvelde gösterilen şekil ve oranlarda olmak kaydıyla beyaz ay yıldızlı albayraktır.” ifadeleri yer alıyor.
Bayrak Kanunu’nda Türk Bayrağı’nın nasıl olması gerektiği açıkça belirtilirken, Türk Bayrağı üstünde herhangi bir işlem yapmakta yine aynı kanunun 8’inci maddesinde yasaklanıyor. Ayrıca bu işlemi yapanlar için de cezai yaptırım anlatılıyor.
İşte Türk Bayrağı Kanunu’nun 8’inci maddesi:
“Bu Kanuna ve çıkarılacak yönetmeliğe aykırı olarak Bayrak yapmak, satmak ve kullanmak yasaktır. Bu yasağa aykırı olarak yapılan Bayraklar o mahallin yetkili amirlerince toplatılır. (3)
Bu Kanun hükümlerine aykırı davranışta bulunanlara, fiilleri suç oluşturmadığı takdirde mahalli mülki amir tarafından Kabahatler Kanununun 32 nci maddesi uyarınca idarî para ceza verilir.”
İşte AKP Turhal Belediye Başkanı’nın makamındaki “Türk bayrağı”:


https://www.gercekgundem.com/guncel/260925/skandalakplibelediyebaskaniturkbayraginidegistirdi
Mansur Yavaş kürtçe tartışmalarına sessiz kalmadı! İşaret ettiği yazıda örtülü mesajlar var19 izlenme
Köylü perişan! Bu köyde herkes icralık, jandarmayla yol kesip tek tek topluyorlar43 izlenme
Kılıçdaroğlu Silivri'de kimlerle görüştü? Ekrem İmamoğlu'nu neden ziyaret etmedi? İsmail Saymaz anlattı19 izlenme
İSKİ’de torpilli memurluk iddiası: Sübhaneke duası cenaze namazında nasıl okunur?278 izlenme
Maden şehidi yakınları için verilen kanun teklifini AKP reddetti!71 izlenme
Liyakat nerede dedirten karar: Tıp ve Diş Hekimliği fakültelerine veteriner dekan atandı14 izlenme
TSK duyurdu: Afrin’de bir asker daha şehit oldu314 izlenme
Sınavda 'sorular dağıtıldı' iddiası Diyanet'i karıştırdı29 izlenme