Organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan hakkındaki soruşturma sürecinde, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve bazı yargı mensuplarıyla ilişkisi olduğuna dair ortaya çıkan iddialar Ankara'yı karıştırdı. Son olarak Yargıtay Başkanı Mehmet Karaca, Ankara Emniyet müdürü Engin Dinç'i makamına çağırarak konuyla ilgili bilgi aldı.
T24 yazarı Tolga Şardan, "Yargıtay Başkanı, Ankara Emniyet Müdürü ile ne konuştu?" başlıklı yazısında görüşmeye iki olasılığı şöyle dile getirdi:
"Özellikle yargı cenahı çok huzursuz. 'Yargı camiası ikiye bölündü' demek yanlış olmaz.
Yaşanan rahatsızlık öyle bir boyuta ulaştı ki, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca devreye girmek zorunda kaldı.
Akarca, geçen hafta içinde Kaplan'la ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç'le görüştü.
Yargıtay kulislerinde gündem olan görüşme Yargıtay Başkanı Akarca'nın daveti üzerine gerçekleşti. Akarca, Yargıtay'a gelen Ankara Emniyet Müdürü Dinç'le makamda bir süre Ayhan Bora Kaplan'ın dosyası çerçevesinde değerlendirme yaptı.
Kulislere yansıyan iddialara göre, Akarca, Dinç'ten dosyanın içeriği hakkında bilgi almak istedi. Dinç kamuoyuna yansıyan bilgiler çerçevesinde değerlendirme yaptı.
Bu noktada Akarca'nın farklı iki amacı olduğunu düşünmek yanlış olmaz. İlki, Dinç'ten aldığı bilgilerden yola çıkarak halen Yargıtay üyesi olan Yüksel Kocaman veya varsa başka üye / üyeler hakkında soruşturma başlatmak. Diğeri ise; Kocaman ve olası diğer yüksek yargı mensupları hakkındaki iddiaları değerlendirmek, iddiaları ciddi bulmuyorsa Yargıtay üyeleri için koruma zırhı oluşturmak.
Ayrıca Yargıtay Başkanlığı'nın herhangi bir üye hakkında inceleme veya soruşturma başlatması için dosya içeriğini bilmesine gerek yok. Yürürlükteki mevzuata göre, başlatılacak soruşturma kapsamında delil ve belge toplanması mümkün.
Dolayısıyla Yargıtay Başkanı'nın, savcılık koordinesinde yürütülen bir soruşturma hakkında bizzat Ankara Emniyet Müdürü'nü çağırıp görüşmesi pek usule uygun durum değil. Görüşme 'nezaket' kapsamında da olsa zamanlaması manidar."
Duvar
Bülent Arınç'tan AKP'ye zehir zemberek KKTC eleştirisi
Katil kocanın adliye girişinde gazetecilere sözleri tepki çekti: Çekin iyi çekin! Biz eşkiya değiliz efeyiz efe!
Memur Sen'den zam açıklaması: 2025 en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte merak edilen rakam...
Şule Çet cinayetinde skandal karara skandal paylaşım: "Herkese inat hoşbuldum canım"
‘Deprem Kahini’ Frank Hoogerbeets, Kahramanmaraş depremini bildi
Sağlık Bakanı açıkladı: 28.997 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 4.929.118’e, can kaybı da 41.527’ye yükseldi!
Avusturya, giyimi yüzünden kadını taciz eden Türk YouTuber'ı deport etti!
Bağcılar'da pazar tepkisi: CHP'nin adayını AKP'li sanan vatandaşın "Yeter ya yeter" tepkisi gündem oldu
Görüntüler gündem olmuştu! Sucuk yelleyen AKP’li başkan: "Kimse ağzına tek bir lokma almadı"
8 soruda maske ile ilgili merak edilenler… Kaç gün kullanmalı?
Kayyum atanan Müjdat Gürbüz, Gaziosmanpaşa Belediyesi'ne meclis oylamasıyla seçilen AKP'liyi tebrik etmiş!
Sayıştay raporundan: 15 yıldır doğalgaz kullanan okul kömür kazanı tamir ettirmiş!
Cübbeli Ahmet'in cinsel istismardan tutuklanan sapık şeyh ile görüntüleri ortaya çıktı!
Saray arabadan vazgeçemiyor!