Home
16 Şubat 2022 ( 50 izlenme )
Reklamlar

Somalı madenciyi tekmelemişti: Yerkel, işbaşı yapamıyor iddiası


Soma'da madenci tekmeleyen Yusuf Yerkel'in Frankfurt'a ticari ataşe olarak atanmasına yönelik tepkiler sürerken, Yerkel'in işbaşı yapamadığı iddia edildi.


Manisa'nın Soma ilçesinde 2014'teki maden faciasından sonra protesto eylemi sırasında madenciyi tekmeleyen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel’in Frankfurt'a ticari ataşe olarak atanmasına Almanya'da tepkiler sürüyor.

6000 avro net maaşla yeni görevine atanan Yerkel’in tepkiler nedeniyle “işbaşı” yapamadığı öne sürüldü.

Sözcü gazetesinden Ali Gülen’in haberine göre, Yerkel'in 15 Şubat ya da 1 Mart'ta işe başlayabileceği ancak çeşitli bürokratik işlemlere ve sağlık kontrolleri nedeniyle, bir süre izin aldığı belirtiliyor.

Yerkel’in göreve başlama tarihinin çeşitli gerekçelerle uzatılmasında, uluslararası boyut kazanan tepkilerin neden olduğu tahmin ediliyor. Perde arkasında “geri alırsın almazsın savaşı” yaşandığı belirtiliyor.

Eski Ticaret Ateşesi, geçen hafta sonunda odasını boşaltmıştı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sedat Peker’in sağ kolu, Cahit Özkan'a canlı yayında sorulan ama gözden kaçan soruyu yakaladı! ‘BAE ile Sedat Peker’i susturmak için mi yakınlaştınız?’ sorusuna bu cevabın verilmiş olmasıdır' Deprem sonrası milyonlar yasta, AKP'lilerin 'keyfi yerinde': Kahkaha attılar! '40 vekilin sahte diploması var' iddiası Meclis'e taşındı: "Varsa sahtekârlıklar ortaya çıkarılsın" AKP'li belediye başkanının mobbingine uğradığı iddia edilen imam intihar etti