Bugün TBMM Başkanlığından istifa etmesi beklenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın ayrılmadan önce yakın çalışma ekibinde bulunanlara kıyak geçtiği ve bu durumun da personel arasında tepkiye neden olduğu anlaşıldı. Buna en somut örnek olarak da, Yıldırım'ın özel garsonu Zeynel Nar'ı müşavir kadrosuna alması oldu. Böylece Nar, ek göstergeden de yararlanacak.
BU YOLSUZLUKTUR
Gelişmeleri Sözcü'ye değerlendiren ve buna benzer olayların yaşandığını belirten CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal şunları söyledi: “TBMM başkanlığından İsmail Kahraman da ayrılırken yakın ekibindekilere kıyak geçip müşavir yaptı. Hatta özel berberini meclis kadrosuna aldırdı. Binali bey de ondan geri kalmadı. Bazıları da şoförlerini istisnai kadrodan memur yaptılar. 657 sayılı kanunun ilgili maddesinde teknik elemanlar için kullanılan bu maddeyi keyfi olarak görev ve yetki suiistimaline çevirdiler. KPSS ile alınması gereken göreve ileri yollarla memur alınıyor. Bu yolsuzluktur, liyakatsizliktir, kayırmadır. Kendi garsonunu müşavir yapan meclis başkanı Allah korusun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olursa kim bilir neler yapar. Giderayak kadrolaşmak görevi kötüye kullanmaktır.” Zeynel Nar'ın TBMM lokantasında şef garson olduğu ve bundan sonra da müşavir unvanı ile garsonluğu sürdüreceği bildirildi.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/yildirimgarsonunumusavirligeatadi3566133/?fbclid=IwAR0BATNFT_W6qAiql7dqSFE9DqynDTloyMUxOxh6UT1UXmZC9i_s4kEfviI
Sistem 'Yapboz'a döndü! 12 yıllık zorunlu eğitim sistemi değişiyor mu?26 izlenme
İmamdan hükümete enflasyon tepkisi: "Bugün asgari ücret geçim midir?"51 izlenme
"Bu benim son videom olabilir" diyen Filistinli gencin evi canlı yayında bombalandı55 izlenme
Özgür Özel'den yeni 'Özkan Yalım' açıklaması...25 izlenme
Erol Mütercimler’in ifadeye çağrılma nedeni: CHP’yi eleştirmemek!182 izlenme
TÜGVA çocuklara Filistin'deki savaşı anlatan kitap dağıttı: Patlama, kefen, şehitlik...44 izlenme
Özgür Özel Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: "Sen benim ne demek istediğimi anladın"38 izlenme
AK Parti'den istifa eden Eşref Fakıbaba'ya sert çıkışan İbrahim Tatlıses, eski paylaşımını silmeyi unuttu.53 izlenme