Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi, “Türkiye Siyaset Paneli” mayıs ayı araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Araştırma, 27 ilden 3 bin 140 kişinin katılımıyla yapıldı.
“Sizce Türkiye nasıl yönetilmektedir?” sorusuna ise yanıtlar şöyle oldu:
“Kötü yönetilmektedir” diyenler yüzde 50,1, “Ne iyi ne kötü yönetilmektedir” diyenler yüzde 22,8, “İyi yönetilmektedir” diyenler yüzde 25,3, “Bilmiyorum/Cevap yok” diyenler yüzde 1,7.
Araştırmada erken seçim isteyenlerin oranı yüzde 50,4, erken seçime karşı çıkanların oranı yüzde 39,5 olarak ölçüldü. Kararsız olduğu söyleyenler yüzde 8,5, cevap vermek istemeyenler ise yüzde 1,6 oldu.
Gelecek cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceğini söyleyenler yüzde 39,6'da kaldı. Dikkat çeken gelişme ise tüzde 50,5 ile “asla oy vermeyeceğini”, yüzde 2 oy kullanmayacağını belirtti ve yüzde 7,9 “Oy verebilirim de vermeyebilirim de” dedi.
Adayın kim olduğuna bakmaksızın muhalefeti destekleyeceğini söyleyenlerin oranı Erdoğan'ı destekleyeceğini söyleyenlerin oranını geçmiş durumda.
İşte o tablolar:

http://www.krttv.com.tr/gundem/sonanketteerdoganabuyuksok6h78677.html
Rize'de çay toplama işi Afganlara verilmeye başlandı! Afganlar için kart bile bastırıldı!69 izlenme
PKK yöneticilerine sorulmuş: Nereye gönderilmek istersiniz?33 izlenme
Çetelere bilgi sızdıran polislere operasyon25 izlenme
Antalya’nın Alanya ilçesinde orman yangınları devam ederken AKP’li başkanların göbek atıp dolar saçtığı anlar ortaya çıktı46 izlenme
Ulaştırma Bakanı canlı yayında 5 dakikada kendisini yalanladı! O anlarda Ahmet Hakan gereğini yaptı61 izlenme
Serik’teki 500 bin liralık rüşveti kim aldı? Mahkemeden jet engel!82 izlenme
'Kur Korumalı TL Mevduat' sisteminden önce yüklü miktarda döviz bozduranlar için suç duyurusu!69 izlenme
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ceyhan'dan kafe ve restoran uyarısı!64 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 24.856 yeni vaka tespit edildi, 28.935 kişi sağlığına kavuşurken, 193 kişi hayatını kaybetti!
Lübnanlı gazeteci canlı yayında bombardımana yakalandı
Rezervasyonlar bıçak gibi kesildi
Diyanet’in 9 yılda dernek ve vakıflara aktardığı tutar 1 milyarı aştı!