CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İçişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan’ın intiharı ile ilgili sorular sorduğu sırada gerginlik yaşandı. Başarır, Soylu'nun görüşmeye ara verildiğinde kendisine küfrettiğini ve bu küfürlerin tutanaklara geçmediğini belirtti. Yaşadıklarını anlatan Başarır, "Süleyman Soylu gerçekten normal değil ve her an birine saldırabilir" ifadelerini kullandı.
"AİLEME KARŞI ÇİRKİN BİR HAKARETTE BULUNDU"
Gerginliğin başlangıcı ile ilgili açıklamalarda bulunan Başarır, ''Bana sürekli bakıp kafa sallıyordu. Nedenini sorduğumda parmağını sallayarak aileme karşı çok çirkin bir hakarette bulundu, onu burada söylemek istemiyorum. Terbiyem müsaade etmiyor. Daha önce de söyledim, bu lafı ona iade de etmiyorum. Çünkü her anne kutsaldır.'' ifadelerini kullandı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine ''zehirli bir yılansın, yalancısın'' dediğini aktaran Ali Mahir Başarır, Soylu'ya hukuk ve ahlak çerçevesinde yanıtlar verdiğini belirtti. Soylu'nun bir güvenlik sorunu olduğunu ifade eden Başarır, yaşanan gergin anlarda Soylu'nun komisyonun başkanına ''bana bakmasın, tahrik oluyorum'' dediğini iletti.
"YAPTIKLARINI BEN ORTAYA ÇIKARDIM"
''Altı aydır yaptıklarını ben ortaya çıkardım. Herkes kardeşçe, beraberce yaşamayı öğrenmeli. Benim bunlardan umudum yok, ama geleceğe dair tabii ki umudum var'' ifadelerini kullanan Başarır, Türkiye'ye mutlaka güneşin doğması gerektiğini söyledi.
https://www.krttv.com.tr/gundem/soyludankufurskandalih101461.html
Boğaziçi Üniversitesi'nde polis ablukası! Öğrencilere biber gazı ve plastik mermilerle müdahale89 izlenme
AKP'de ''Çarşamba'' krizi ! Erdoğan'a tepki!146 izlenme
Saraylar para yutuyor26 izlenme
Nevşin Mengü'den Engin Polat yorumu: "Tiyatro mu izledik?"32 izlenme
Muharrem İnce cumhurbaşkanı adaylığından neden çekildi?30 izlenme
AKP'nin doktor vekili sefalet ücreti için bu teşhisi koydu: 'Emeklinin ömrünü uzattık, maaşı düştü'14 izlenme
Bursa'da 2 Suriyeli, kemer şeklinde özel yaptırılan ve bele takılan bir bıçakla, yine 3 Suriyeliyi gasp etti !740 izlenme
Emeklileri Maaşları ve Bayram İkramiyeleri Rakamları Belirlendi36 izlenme
Erdoğan imzaladı: İTO ve İSO çıktı, Bilal Erdoğan'ın konfederasyonu girdi
Alpullu halkı ve işçiler 'Fabrika özelleşirse, kasabayı terk ederiz!'
Paylaşımları tepki çeken Ayaş Kaymakamı görevden alındı, hakkında soruşturma başlatıldı
TELE1’den ayrılan gazeteciler yollarına YouTube'da devam edecek