Bulgaristan’ın para birimi olan leva, Türk Llirası karşısında değer kazanmaya devam ediyor. Bulgar Levası 5 liraya dayanınca, komşu ülke vatandaşları Edirne’ye akın etti.
Milli Gazete’nin haberine göre, sosyete pazarında adım atılacak yer kalmazken, şehrin hemen hemen her noktasında Bulgar plakalı araçlar adeta şehri istila etti.

TÜM ÜRÜNLERDEN POŞET POŞET ALDILAR
Edirne’de her Cuma günü kurulan ve ‘Sosyete Pazarı’ olarak adlandırılan Ulus Pazarı, Bulgarların akınına uğradı. Bulgar Levası’nın Türk Lirası karşısında hızla değer kazanmasını fırsat bilen komşu ülke vatandaşları, pazarı adeta talan etti.
Giyimden kozmetiğe, temizlik ürünlerinden gıdaya hemen hemen tüm kalem ürünlerden poşet poşet alan Bulgarlar, aldıkları malzemeleri taşımakta güçlük çekti. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Kaya, “Sanayi odası olarak pandemi başladığından bu yana çok ciddi önlemler ve denetimler yapıyoruz. Hem işletmelerimiz hem de vatandaşlarımızın bu kurallara harfiyen uyduklarını görebiliyoruz. Bu da bizi memnun ediyor” dedi.

“PANDEMİ VE GÜVENLİK TEDBİRLERİMİZ EN ÜST SEVİYEDE”
Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Reisoğlu da valilik ve belediye tarafından pandemi için hazırlanan Bulgarca uyarı anonslarını gün boyu ses sistemlerinden yayınladıklarını dile getirerek, “Pandemi başladığından bu yana salgınla ilgili önlemler almaktayız. Son dönemde tabii Bulgar vatandaşlarımızın Edirne’ye gelmesi ile birlikte yoğunluk yaşanmaktadır. Bu yoğunluğa rağmen biz ekibimizle birlikte emniyetimiz, sağlık müdürlüğümüz ve valiliğimiz ile birlikte güvenlik ve sağlık önlemlerini en üst seviyede almaktayız” dedi.

https://odatv4.com/bulgarlarturkpazarlarininedendolduruyor24102048.html
Seçim gecesi yaşanan çok ilginç bir olay İrfan Değirmenci'nin kamerasında !40872 izlenme
Amerika ayağını denk alsın ! Şimdi hapı yuttun Amerika !2026 izlenme
CHP'li adayın 'PKK'lı' denen ağabeyi: Ben AK Partiliyim131 izlenme
AYM maden işçilerini haklı buldu, kanunu iptal etti!68 izlenme
İsrail'in "Gazze'nin tamamen kuşatıldı" iddiasına Hamas'tan zehir zemberek yanıt: Askerleriniz siyah torbalarla evlerine dönecek26 izlenme
AKP'li adaydan, Gaziantep’teki Şehit anıtında tepki çeken afiş!157 izlenme
İmamoğlu 'önemli yer çalışmalarımız devam ediyor' demişti! Trollerin 'Armutlu cehaleti' dalga konusu oldu34 izlenme
Erkan Baş'tan Akşener'e sert yanıt: "Solculara akıl vermeye çalışacağınıza, üç kuruşa kendisini AKP’ye satmayacak vekil bulun"21 izlenme