Ziyaretin ardından Ağbaba ve Yavaş, Halk TV'ye konuştu.
Silivri'deki yasak nedeniyle bir kilometre ötede yapılan yayında Yavaş, Toktaş'ın mesajın iletti. Yavaş, "Öncelikle çok selamlar var. ben mesleğimi yaptım sadece, görevimi yaptım. Kamu yararı için yaptım diyor ve gönlü rahat dedi" ifadelerini kullandı. Yavaş, ardından tutukluluk kararının hukukta uygulanan son tedbir olduğunu belirterek hukukçu kimliği ile de duruma isyan etti. Yavaş, Halk TV gibi bir kurumun başındaki ismin kaçma şüphesi içinde olabilmesinin absürt olduğunu anlattı.
Yavaş'ın ardından Ağbaba konuştu. Ağbaba, Toktaş'ın mesajını harfi harfine şöyle aktardı:
Öncelikle Suat Toktaş kendinden emin, kendine güveniyor. Ne yaptığının farkında, gazetecilik yaptığını söylüyor.
"Gazetecilik faaliyeti nedeniyle buradayım" diyor. Birkaç şey de söyledi, aynen okumak istiyorum:
"Tutuklanmışsa vardır bir şey diyenlere de sesleniyorum. Böyle tutuklanıp beraat eden onlarca, yüzlerce, binlerce insan var. Yazarı var, gazetecisi var, askeri var, rektörü var.
Özgürlük kolayca alınıp satılabilen bir şey değildir. Özgürlük çok kıymetlidir. Ön yargıyla bakılamaz. Yapılan şeyin sonuçlarını herkes görecek.
Sadece bir gazetecilik refleksinden dolayı ben bunu yaptım ve gazetecilik cezalandırılıyor. Cezalandırılan gazetecilik mesleğidir.
İçim çok rahat. Halk TV, 'Yalnız değilsiniz' sloganıyla toplumun herkesine sahip çıkan hak haberciliği yaptı şimdiye kadar.
Bugün yalnız olmadığımızı hissetmek istiyoruz
Biz, bizim kendi iç dünyamızdaki görüşlerimize uyan ya da uymayan herkesin hakkını, hukukunu savunduk. Kimi zaman adliyelerde kimi zaman sokakta bizim düşüncemiz olmayan insanların haklarını savunduk.
Biz de bu duyguyu hissetmek istiyoruz. Haklarını savunduğumuz herkesten de bu duyguyu yaşamak istiyoruz. Alabilecekleri en saçma yerden aldılar.
Halk TV'ye mesajları var. "Kimisi evladım, kimisi büyüğüm, kimisi kardeşim. Halk TV'de harika insanlar var. Hiç merak etmesinler, biz burada duruşumuzdan vazgeçmeden en kısa sürede çıkacağız. Yaptığımız gazetecilik utanacak bir durum yok. Herkese çok selamlar. " diyor
Diyanet İşleri Başkanlığı: Reşit olmadan evlenmek mümkün değildir.31 izlenme
Ekrem İmamoğlu tek tek saydı: Örgüt dediler örgüt çıkmadı, suç dediler suç çıkmadı25 izlenme
Enflasyonla mücadeleye değil Hazine’ye çalıştı24 izlenme
Benzin ve motorine büyük zam!142 izlenme
Menzil tarikatının üyelerinin tövbeleri iptal oldu39 izlenme
Almanya bir yıl aradan sonra vize başvurularını açtı: Aşıya göre şartlar değişiyor27 izlenme
AKP’de istifa depremi! Bir başkan daha görevinden ayrıldı14 izlenme
Hepsi oradaydı! Yine seçildiler!211 izlenme
Çifte maaşa yeni yol buldular
Kılıçdaroğlu'nun buluşacağı muhtarlara 'toplantı' tehdidi! Görüşene hizmet yok!
Amele deyip geçme ! Tadilat için gittiği evde piyano ile karşılaşan inşaat işçisi ve olanlar inanılmaz...
Son anket Saray'a seçim sonucunu verdi: Seçim sonucunu bölge bölge açıkladı