Türk Kızılay Hendek Şube Başkanlığı görevine henüz 25 gün önce atanan Recep Yarıcı’nın dijital materyalleri üzerinde yapılan incelemelerde, çocuklara yönelik ağır suç unsurları tespit edildi.
İddiaya göre, Recep Yarıcı’nın cep telefonunda küçük yaştaki çocuklara ait müstehcen görüntüler otaya çıktı. Yapılan detaylı araştırmada, bu görüntülerden bir kısmının, Yarıcı ile ilişkisi olduğu belirtilen Z.K.’nın 9 yaşındaki kızına ait olduğu belirlendi. Olayın ardından hem Recep Yarıcı hem de anne Z.K. gözaltına alındı.
Recep Y. ilk savunmasında, “Sosyal medya platformunda bir hasta için yardım toplandığını, buraya 500 lira para gönderdiğini, karşılığında kendisine gönderilen dekontu tıkladığında fotoğrafların cep telefonuna yüklendiğini” anlattı. Kendisini sorgulayan polis ekibinin “Zeynep K.’nin 9 yaşındaki çocuğunun müstehcen fotoğrafları da var” sorusu üzerine Recep Y. fotoğrafların yapay zekayla yanlışlıkla olduğunu söyledi. Ancak ekipler Recep Y.’ninyapay zeka uygulamasına para karşılığı üyeliğini de tespit etti.

Polis, Recep Y. ile aşk yaşayan Zeynep K.’ye de neden kendi çocuğunun müstehcen fotoğraflarını attığını sordu. Zeynep K. savunmasında ise 9 yaşındaki kendi kız çocuğunun normal giyimli fotoğraflarını attığını ve Recep Y.’ye çocuğunun müstehcen fotoğraflarını atmadığını söyledi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, "çocukların cinsel istismarı" ve "müstehcen yayınların bulundurulması ve paylaşılması" suçlamalarıyla nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, mevcut delil durumunu göz önünde bulundurarak her iki şüphelinin de tutuklanmasına karar verdi.
Türk Kızılay Genel Merkezi, olayın duyulmasının ardından sert bir açıklama yaparak kurumsal duruşunu ortaya koydu. Açıklamada, Recep Yarıcı’nın 6 Ocak 2026’da göreve geldiği ancak suçun öğrenildiği 31 Ocak 2026 tarihinde yönetim kurulu kararıyla derhal görevden alındığı vurgulandı.
Kızılay'dan yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Hendek Şube Başkanlığı görevine, bir önceki başkanın istifa etmesinin ardından 6 Ocak 2026 tarihinde gelen Recep Yarıcı'nın yüz kızartıcı bir suçtan dolayı tutuklandığını büyük bir infialle öğrendik. Asla kabul edilemez nitelikteki bu yüz kızartıcı olayın bilgisini alır almaz, Genel Merkez Yönetim Kurulumuz, Recep Yarıcı'nın görevine 31.01.2026 tarihinde derhal son vermiştir. Adı geçen kişi, Türk Kızılay Hendek Şube Başkanlığı görevinde sadece 25 gün kalmıştır.
"Kurumumuzla tüm ilişiği kesilen şahsın en ağır cezayı alması için olaya müdahil olduğumuzu, sıfır tolerans gösterdiğimiz konunun tüm yönleriyle aydınlatılması için adli mercilerce iş birliği içinde çalıştığımızı ve sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız."
Sözcü
Özlem Çerçioğlu hem kendi oyunu hem de AKP'nin aldığı oyu düşürdü16 izlenme
Beyoğlu Belediyesi'ne operasyon iddiasına Başkan Güney'den açıklama: "Hesabını veremeyeceğim hiçbir icraatım olmadı"21 izlenme
Menzil şimdi de hastaneden çıktı: Milyonlarca liralık ihaleyi kaptı18 izlenme
17 yıllık AKP iktidarının bilançosu: Geleceğimiz ipotek altında!262 izlenme
Karda kayak keyfi hastanede bitti: Bartın'da tepsiyle yokuştan kayarken duvara çarpan kadın ağır yaralandı38 izlenme
İBB’den ‘dolandırıcılık’ uyarısı!199 izlenme
Bir önceki gün kent birlik toplantısını iptal eden Vali, AKP'nin düzenlediği toplantıda! "Sizi AKP İl Başkanı olarak mı atadılar?"64 izlenme
Karabük Üniversitesi'nden HIV ve HPV iddialarına yanıt101 izlenme
TTB, koronavirüsten hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının sayısını açıkladı
Bakan Pakdemirli'nin 'hurda' dediği THK uçakları ile ilgili gerçek ortaya çıktı!
Milyonlarca emekli sıfır zam riskiyle karşı karşıya
Ekmek kuyruklarından Hülya Avşar'a yanıt! 'Gerekirse simit yiyeceğiz diyen Saray soytarıları, gelsinler onlar beklesinler ekmek kuyruklarında!'