AKP’nin ekonomik başarısızlığı nedeniyle ‘yoksulluk’ her geçen gün artıyor. Vatandaşlar, gıda ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta güçlük çekerken; bir yılda yüzde 100’e yakın zamlanan damacana su, hane bütçelerini zorlamaya başladı.
İçecek Üreticileri Derneği (İÇDAŞ) verilerine göre, 2023 Ocak ayında 19 litrelik damacana suyun fiyatı ortalama 45 liraydı. Bu fiyat, 2024 Ocak ayında 90 liraya çıktı. Bu da bir yılda damacana suya yüzde 100’e yakın zam yapıldığı anlamına geliyor.
Tüketici dernekleri, damacana su zamlarını protesto etti.
Türkiye Tüketici Konfederasyonu (TÜKODER) Başkanı Bülent Deniz, “Damacana su fiyatları son bir yılda yüzde 100’e yakın arttı. Bu zamlar tüketicileri zor durumda bırakıyor. Tüketicilerin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için zamların geri çekilmesi gerekiyor” dedi.
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin ise, “Damacana su fiyatlarındaki artış, fahiş fiyat uygulamasıdır. Bu artışların geri çekilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor” diye konuştu.

Damacana su bir yılda yüzde 100’e yakın zamlandı.
Tele1
AKP'de bir istifa daha!169 izlenme
İşgalci Tel Aviv, Suriye'de toprak genişletiyor: İsrail, Şam'ın 25 kilometre güneybatısına ulaştı!24 izlenme
İBB'den, karalama kampanyalarına verilerle cevap!83 izlenme
15.1 milyar dolar kaynağı belirsiz paranın neden ve ne karşılığında geldiğini kimse bilmiyor345 izlenme
Edip Akbayram: Bu ülkenin tek çaresi Atatürk’tür330 izlenme
Köprüdeki ateşin en net görüntüleri ortaya çıktı !608 izlenme
Menzil Şeyhi torununa masal gibi düğün: Günlerce sürdü binlerce kişi katıldı!47 izlenme
CHP’li İnan Alp’ten ‘seçmen mobilizasyonu’ iddiası: "Az oy farkı olan il ve ilçelere seçmen olarak asker ve polis kaydırılıyor"34 izlenme