Haniye'nin ölümü sonrası, İran'da güvenlik zaafiyeti tartışmaları başladı. İddiaya göre İranlı yetkililer, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı, güvenliğini sağlayamayacakları gerekçesiyle Tahran'a gelmemesi konusunda uyarmıştı. Ancak aynı uyarının Hamas lideri Haniye'ye yapılmaması, dikkat çekti. Sosyal medya kullanıcıları, İran'ın Haniye'nin güvenliği konusunda ihmalde bulunduğunu savundu.
İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, suikasttan İsrail'i sorumlu tuttu. "Değerli misafirimizi şehit eden Siyonist rejim, ağır bir ceza ile karşılaşacak." ifadelerini kullandı. Hamaney, İsmail Haniye'yi "cesur lider" olarak tanımlayarak, ailesine ve Filistin halkına başsağlığı diledi. Ayrıca, Haniye'nin kanının intikamını almanın İran'ın vazifesi olduğunu belirtti.
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, suikastı kınayarak, "İran ve Filistin'in bağları eskisinden daha güçlü olacak." dedi. Saldırının İran'ın toprak bütünlüğünü hedef aldığını vurgulayan Pezeşkiyan, İsrail'i pişman edeceklerini söyledi.
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, Haniye'nin ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada, "İran ve direniş cephesi, şehidimizin kanını yerde bırakmayacak." ifadelerini kullandı.
Kalibaf, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda Haniye'ye övgüyle bahsederek, İsrail'e karşı sert bir duruş sergiledi.
halktv.com.tr
Erdoğan barınamayan öğrencileri hedef aldı! 'Yalan söylüyorsunuz. Hayatınız yalan. Yurt sayısını arttırdık'57 izlenme
TCDD, Milli Mücadele Kahramanı Miralay Nazım Bey'in adının tren istasyonuna verilmesi talebini reddetti!75 izlenme
Yerli otomobil TOGG'a yeni destek!34 izlenme
Adalar Kaymakamlığı İBB'nin başvurusunu reddetti!69 izlenme
Dilek İmamoğlu: "Milletin oyuyla seçilenler milletin iradesini temsil eder. Adaletsizce tutuklanmaları, baskılarla kontrol edilmeye çalışmaları doğrudan millet iradesinin hakkının ve gaspıdır"16 izlenme
Cengiz İnşaat’ın “Ali Cengiz” oyunu!177 izlenme
12 milyarlık hurda parası kimlere gitti?27 izlenme
Kayyum koltuğuna oturur oturmaz Erdoğan'ın fotoğrafını astı32 izlenme
Benzine yine zam geliyor!
AKP Kurucusu Çelik'ten parlamenter sistem çağrısı: "Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye’ye yaramamıştır"
Canlı yayında anket açıklaması; 'AKP panik havasında, yüzde 70'i AKP'ye oy vermeyecek!'
Fatih Altaylı'dan iktidara: "Bizim parti dışında bir belediye başkanı seçerseniz 'Elini kolunu bağlarız' dediler. Halk da 'Al sana bağlama' dedi"