Uyuşturucudan tutuklanan Yeşilay şube başkanı, Süleyman Soylu’yla aynı karede
Yeşilay’ın uyuşturucu ile mücadele eden bir kuruluş olması, bu haberi daha da çarpıcı hale getiriyor.
Aracında 800 gram uyuşturucu ve hassas terazi bulunan Ahmet Zorlu’nun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla çekilmiş fotoğrafı, bu skandalın boyutunu gözler önüne seriyor.
Soylu, daha önce de uyuşturucu başta olmak üzere çeşitli suçlardan gözaltına alınan veya tutuklanan isimlerle görüntüleri ortaya çıkmıştı.
Zorlu’nun, Soylu’ya olan yakınlığını sosyal medya hesabından da gösterdiği görülüyor.
Zorlu, 4 Şubat 2018’te paylaştığı fotoğrafa “Anadolu’nun yiğit ve mert evladı İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’yla birlikteyiz” notunu düştü.
Bu fotoğraf, Soylu’nun uyuşturucuyla mücadele konusundaki söylemlerinin ne kadar samimiyetsiz olduğunu da gösteriyor.
Zorlu’nun tutuklanması, Yeşilay’ın itibarına da zarar veriyor.
Uyuşturucu ile mücadele eden bir kuruluşun şube başkanının uyuşturucu ile yakalanması, bu mücadelenin ne kadar zor olduğunu da gözler önüne seriyor.
NE OLMUŞTU?
Yeşilay’ın Kilis Şube Başkanı Ahmet Zorlu, 800 gram uyuşturucu ile yakalandı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Araçta ayrıca hassas terazi de ele geçirildi.
Uyuşturucu, Yeşilay Başkanı Ahmet Zorlu’nun kullandığı aracın Urfa'dan Kilis'e döndüğü sırada kaza yapması sayesinde ortaya çıktı.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'in geçen hafta yaptığı Kilis ziyareti sonrasında Urfa'ya giden araç konvoyunda Yeşilay Şube Başkanı Ahmet Zorlu’nun kullandığı araç da yer aldı. Zorlu'nun kullandığı araç, Urfa'dan Kilis'e döndüğü sırada kaza yaptı.
Araç Gaziantep’te tamirciye bırakıldıktan sonra uyuşturucu ihbarı yapıldı. Jandarma araçta 800 gram uyuşturucu, hassas terazi, tuşlu telefon ele geçirdi. Kilis’te bulunan Zorlu Gaziantep’e çağrıldı. Savcılıkta ifadesi alındı ve mahkemece tutuklandı. Suçlamaları reddeden Zorlu “Benim haberim yok, araç kiralık” diye ifade verdi.
halktv.com.tr
Faal görev yapan hakimden canlı yayında FETÖ ihbarı 'Ama Sadullah Ergin halâ dışarıda !'2233 izlenme
Tayfun Kahraman cezaevinde yeniden hastanelik oldu!27 izlenme
CHP'li Yaşar Tüzün açıkladı: İşte İnce ekibinin topladığı imza sayısı1294 izlenme
Darphane'den 619 liralık iade! Tartışmalı UTTS'de paralar geri verilecek: 2.791 liraydı, fiyat düşürüldü41 izlenme
ABD’ye giden heyet sorunlardan hangisini çözecek?123 izlenme
CHP'li 2 vekilin dokunulmazlıklarının kaldırılması istendi16 izlenme
Parmak boyasına dönülecek mi? Dijital devlet delik deşik ama YSK elektronik seçim istiyor!24 izlenme
Anayasa Mahkemesi’nden 6-7’lik ‘Gezi’ kararı75 izlenme