Bir kamu kuruluşu olan, devasa ve lüks konut projelerini inşa ettiren Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., son günlerde yandaşlara verdiği ihaleler ve sattığı arsalar nedeniyle tartışma konusu.
Birgün gazetesinde İsmail Arı'nın haberine göre gözlerin çevrildiği Emlak Konut’un 7 kişilik yönetim kurulunda dikkat çeken isimlerin yer aldığı ortaya çıktı.
Emlak Konut’un en fazla dikkat çeken yönetim kurulu üyelerinden biri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yardımcısı İsmail Çataklı. Çataklı’nın bakan yardımcılığı maaşının yanı sıra Emlak Konut’tan da maaş aldığı ortaya çıktı.
YARDIMCILARA ÇİFTER ÇİFTER MAAŞ
İmam hatip lisesi, tarih bölümü mezunu Gençlik ve Spor Bakanı’nın yardımcısı Sinan Aksu’nun da Emlak Konut’un yönetimindeki bir başka çift maaşlı bürokrat olduğu öğrenildi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un özel kalem müdürü olarak görev yapan Burak Demiralp de Emlak Konut’un yönetiminde yer alıyor.
TOKİ başkan yardımcıları Hakan Akbulut ile Mustafa Levent Sungur da aynı zamanda Emlak Konut’un yönetim kurulu üyesi. Emlak Konut’un yönetim kurulu başkanı Ertan Keleş de AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde üst düzey yöneticilik yaptı. Keleş, 2018 yılında da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı danışmanıydı.
Halkbank Genel Müdürü hakkında söylentiler bitmiyor: Akraba şirketlerine dövizle kredi, TL ile geri ödeme iddiası17 izlenme
Kadir Topbaş’ın çocukları, 15 Temmuz’dan önce FETÖ’den tutuklu damat Kavurmacı’nın şirketinden ayrılmış127 izlenme
Açık öğretim sınavında skandal soru!2148 izlenme
Suudi Arabistan: Libyalı tarafların seçim kanunlarını imzalamasını umuyoruz23 izlenme
İzmir'deki deprem konutları ihalesi İsmailağa cemaatinin kilit ismine gitti!45 izlenme
Aziz Çelik duyurdu: "EYT düzenlemesinde büyük tehlike kapıda!"134 izlenme
AKP'li Fatma Betül Sayan Kaya İBB'yi hedef alırken rezil oldu!49 izlenme
Erdoğan 'Elhamdülillah doğru yoldayız' demişti: Hazine'nin faiz giderleri 2 yılda 5'e katlandı18 izlenme
Bunu da gördük: Marketlerde "olgun sebze" dönemi!
Ayarını bozduğu kantar kendini tartıyor: Mahkemeden 'partili cumhurbaşkanı' kararı!
Doğu Akdeniz'de neler oluyor? AKP'nin saklamaya çalıştığı gerçeği Deniz Yavuzyılmaz açıkladı
Orhan Sümer Meclis gündemine taşıdı: Millet Bahçesi ihalesini yarım bırakan şirkete 817 milyon liralık ihale verildi!