İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verilerini paylaşan Soylu, 39 bin 294 Afgan’a Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verildiğini açıkladı.
SOYLU'DAN SAVUNMA: AVRUPA DA ALIYOR
Soylu, Türkiye’deki sığınmacı krizini ise şu sözlerle savundu:
“Avrupa, Doğa Avrupa’dan genç nüfus transfer ediyor mu? Ediyor. Doğu Avrupa’nın genç nüfusunu emiyor. Niçin emiyor? İhtiyacı var. Suriye’den ve Afganistan’dan da gelenleri seçerek alıp çalıştırıyor mu? Çalıştırıyor. Niçin? Ekonomisini döndürebilmek için, üretiminin sürdürülebilirliğini ve devamlılığını sağlayabilmek için.”
“Avrupa bir de farklı kültür enjekte etmeye çalışıyor. Yani dünyanın içerisindeki farklı kültürleri, kendi kültürleri ile beraber bütünleştirmeye çalışıyor. Peki Türkiye’ye bugün gelen yarın dönecekler sadece külfetleri mi var? Hiçbir nimetleri yok mu? Bize sağladıkları bir katkı yok mu? Ha bunu iş insanları söylemiyorlar, söylemeyecekler. Ama bana “Aman ha! Sakın Afgan çobanlara yakalama kararı çıkarmayın.”

Yeniçağ
Galatasaray'dan adliyeye, Ankara'nın Bağları'ndan hapishaneye: Meğer DenizBank geleceği görmüş44 izlenme
Ümit Özdağ’dan tüm il başkanlarına Sinan Ateş talimatı: "Bir Türk milliyetçisini torbacılara vurdurtan yerli ve milli' katil kim?"42 izlenme
Konya'da bir imam Cuma hutbesinde doktorları hedef aldı! 'Sen öldürmez misin, sövmez misin, dövmez misin?'60 izlenme
Çocuklara tecavüz videoları sosyal medyada dolaşan Afgan mafya lideri Allah Gul Mujahid Türkiye’ye geldi!329 izlenme
AB, Rusya’dan gaz almak için mücadele ediyor39 izlenme
Et ve Süt Kurumu: Kuyruklar oluştuğu için zam yaptık!71 izlenme
Bakanlığa bağlı Marmaray 30 Ağustos'ta bile ücretli! ‘Hazımsızlık tedavi gerektiren bir rahatsızlıktır’77 izlenme
Son ankette ortaya çıktı: MHP'li seçmen Erdoğan'ı değil, o ismi bekliyor!56 izlenme
Biz hala vize reddinde rekor kırarken Avrupa, şeriat ülkesine vize muhafiyeti tanıyacak
AKP'li belediyeden skandal! Yaralı köpeği çöplüğe attılar
Kürşad Zorlu, İYİ Parti'den istifa etti
BTP'li isimden Diyanet'e derslik Atatürk eleştirisi: "Atatürk'ü atlayarak Çanakkale hakkında hutbe veremezsiniz"