Sosyal medyada kullanıcı adı "Maske" olan Erdal Yılmaz, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Bakan Soylu’nun Samanyolu TV’de yaptığı konuşmaları alıntılayarak paylaşımlarda bulundu.
Yılmaz, Sivas Valisi Ayhan Yılmaz'ın da eşini Sancaktepe Belediyesi’nde 15 günlüğüne memur yaptırdığını, daha sonra Sivas’ta il müdür yandımcılığı görevine getirttiğini iddia eden bir paylaşım yaptı.
Paylaşımların ardından Yılmaz'ın evi basıldı, bir ay içinde iki kez gözaltı alındı. Ayrıca hakaret suçundan da hakkında dava açıldı.
Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, İstanbul’da ikamet eden Yılmaz’ın ifadesi, Ankara’ya getirilerek alındı. Yurtdışı çıkış yasağıyla serbest bırakılan Yılmaz, tweet atmaya devam ettiği iddia edilen Yılmaz bir ay içinde yeniden gözaltına alındı. Yılmaz’a bu gözaltının ardından ev hapsi cezası aldı. Yılmaz’ın İzmir’de polis olarak görev yapan kardeşi Ardahan’a sürülürken, ailesinin tüm kimlik bilgileri ise sosyal medyadaki “sahte” hesaplarca ifşa edildi. Ayrıca, Yılmaz’ın soruşturmasına gizlilik kararı koydurularak, hakkında terör dosyası açıldı.
Yılmaz ise yaptığı açıklamada, babasının prostat kanseri olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:
“Babam 9 Eylül Hastanesi’nde tedavi oluyordu, kardeşimi Ardahan’a sürdükleri için hastaneye gidemiyor. Babam, tedaviyi yarıda kesip, kâğıt imzalayarak köye dönmek zorunda kaldı. Şu anda bilinci yarı açık durumda. Annemin iki gözü kornea nakilli, kendi işini yapamıyor. Ben şeker ve tansiyon hastasıyım. Evden çıkıp onlara bakmaya gidemiyorum. Sadece ifade özgürlüğü kapsamında eleştiri yaptım. Bu yapılanlar insanlık değil”
https://halktv.com.tr/suleymansoyluyailiskinpaylasimyaptibasinagelmeyenkalmadi437520h
Son ankette bomba sonuçlar! Cumhur İttifakı Meclis çoğunluğunu kaybediyor, MHP baraj altında kalıyor!114 izlenme
AKP'liler, cami bahçesinde vatandaşlarla çay içen Saadet Partisi adayına ‘Burası bizim camimiz’ diyerek saldırdı !1391 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 21.747 yeni vaka tespit edilirken, 192 kişi hayatını kaybetti, 22.284 kişi sağlığına kavuştu!49 izlenme
İnşaat sektöründe yaprak dökümü... Son 1 yılda 6 bin 188 şirket kapısına kilit vurdu!48 izlenme
Savaşın seyrini değiştirecek gelişme: ABD Kongresi, Ukrayna için 40 milyar dolarlık yardım paketini onayladı54 izlenme
İçişleri Bakanlığı’ndan 1 Temmuz’da başlayacak normalleşmeyle ilgili genelge50 izlenme
Ortalığı karıştıracak bomba iddia! "AKP'li yönetici çocuklara tecavüz ederken basıldı"81 izlenme
Bolu Belediyesi'nde olay çıktı! AKP'li meclis üyesi Tanju Özcan'a hakaretler ederek su şişesi fırlattı47 izlenme
Liselilerin geliştirdiği projeyle kaldırımlardan elektrik üretilecek
Trump bir skandala imza attı: Terörist başını ABD’ye davet etti!
İstanbul'un metrolarında sabotaj, kumpas ve yalan haber nasıl yapılıyor, izleyin! A Haber de işin içinde
'AKP'de istifa sesleri yükseliyor'