CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “4 Şubat 2012 günü Fetullah Gülen’le görüşme yaptın mı? 4 Şubat'tan 3 gün sonra ne oldu? 1725 Aralık olayının öncüsü 7 Şubat MİT krizi yaşandı. Hakan Fidan ve MİT’e yapılacak FETÖ operasyonu başladı” dedi. Bakan Soylu ise bu soruya hiç cevap vermedi. Özel bunun üzerine, “Bu kubbenin altında hakikatler er ya da geç ortaya çıkar. Bakan tarih önünde mahcup olacaktır” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Bakan Soylu'ya ağır benzetmeler yaptı “Sen bittin tehdidi savuran bir İçişleri Bakanı, hukuk devletinin bir bakanı değildir, tetikçidir. Hukuk devletinin bir bakanı olamaz, zorbadır, iftiracıdır'' dedi.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Soylu'nun 12 Eylül 2010 referandumdan sonra DP'den ihraç edildiğini söyledi ve “FETÖ'den dolayı ihraç edildi. FETÖ’den ilk ihracı 17 Temmuz 2016 diye bilirdik ama FETÖ’den ilk ihraç Sayın Süleyman Soylu’dur, tarihi de 2012 yılıdır” dedi.
Özel, daha sonra Soylu'ya dönerek “4 Şubat 2012'de Fetullah Gülen’le görüştün mü? Yanında Vedat Demir var mıydı? Akademisyen Vedat Demir ABD'ye 4 Şubat günü gitti. 7 Şubat'ta da Hakan Fidan’a ve MİT’e yapılacak FETÖ operasyonu başladı'' dedi. Bakan Soylu ise gensorudaki iddialara cevap verirken tansiyon yükseldi. CHP sıralarından laf atıldığında Soylu, ‘‘Bak küfürlü konuşma'' dedi. 4 Şubat Pensilvanya ziyareti iddiasına cevap vermeyen Soylu, “Benden FETÖ'cü çıkmaz, ben FETÖ'ye sığmam'' diye konuştu.
Ataşehir Belediye Başkanını görevden aldığı için CHP tarafından ‘kellesinin istendiğini' söyleyen Soylu, “Ben İçişleri Bakanı ve siyasetçiyim. Ben ‘Aman bana kimse dokunmasın, etmesin, görevimi yapayım' diyen bir güzellik kraliçesi değilim” dedi.
AKP'li Hamza Dağ ise gensoru üzerinde konuşma yaparken kavga çıktı. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, cep telefonundan AKP'li vekillere bir belge gösterdi ve “FETÖ'cü polislere siz referans oldunuz, onlara siz yerleştirdiniz” dedi. AKP Adana Milletvekili Şükrü Erdinç yerinden kalkarak Yarkadaş'ın üzerine yürüdü. Erdinç yumruk salladı ancak CHP'li Mahmut Tanal tutunca yumruk Yarkadaş'a isabet etmedi. Oylamada gensoru reddedildi MHP de ‘'Ret'' oyu verdi.
http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/suleymansoyluyuzorasokansoru2144020/
Mobil tarifelere yüzde 52.5 zam!58 izlenme
AKP’li başkan kaçak villaları böyle savundu! "İmar affı çıkacak"66 izlenme
Son dakika.. Muharrem İnce: Bir kişi dahi partiden istifa etmesin1188 izlenme
Oğlu Borsa İstanbul'da, gelini Takas Bank'ta sınavsız işe alındı53 izlenme
Türk vatandaşlardan Suriyeli tepkisi! "32 yaşındayım, bunlar kadar rahat yaşamadım bu ülkede"318 izlenme
Sinan Aygül’e saldırıda yalan savunma! ‘Korumak için yanına gittim’42 izlenme
İşsizliğin geldiği son nokta! Bin kişilik işe 35 bin başvuru!115 izlenme
Prof. Dr. Akdeniz, iktidarın sosyal medya düzenlemesini yorumladı "Asıl unutturulmak istenen hükümetin siyasi geçmişi"73 izlenme
Demokrasiye darbe: AYM'nin Can Atalay kararı Meclis'te okutulmadı
CHP'de butlan yönetimi 8 il başkanını görevden aldı
Trabzon'da koyunlar minibüsün etrafında dakikalarca döndü!
Kaymakamın 'terbiyesizlik yapma lan' dediği köylüler konuştu "Bakanın atıp tutmaktan başka ettiği yok"