Spor yorumcusu Atilla Türker, kral adına konuştuğunu belirten Suudi bir bakan yardımcısının Türk kafilesine "Burası krallıkla yönetilir, sizin cumhuriyet şovu yapmanıza izin vermeyeceğiz" dediğini öne sürdü.
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin karşı karşıya gelmesi planlanan Riyad’daki Süper Kupa finali maçında yaşanan "Atatürk" krizinde yeni gelişmeler ortaya çıkmaya devam ediyor.
Spor yorumcusu Atilla Türker, Sözcü TV yayınında Suudi bir bakan yardımcısının Türk kafilesine yönelik söylediğini ileri sürdüğü bir iddiayı gündeme getirdi.
Türker'in iddiasına göre, Suudi Arabistan kralını temsilen konuştuğunu belirten bir bakan yardımcısı, Türk kafilesine “Krallıkla yönetiliyoruz, ben kral adına konuşuyorum. Sizin cumhuriyet şovu yapmanıza izin vermeyeceğiz” dedi.
NE OLMUŞTU?
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da geçtiğimiz akşam oynanacak olan Turkcell Süper Kupa maçı öncesi "Atatürk pankartı" ve "Atatürk tişörtü" krizi yaşandı.
Takımların maç öncesinde sahaya Atatürk tişörtleriyle ve seremoniden önce sahaya Atatürk'ün sözlerinin yazılı olduğu pankartlarla çıkmak istemesi, Suudiler tarafından kabul görmedi. Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerinin, maçtan önce Atatürk tişörtleriyle sahaya çıkmasına izin verilmedi.
Bunun üzerine iki takım maça çıkmama kararı aldı. Yaşanan kriz sonrası karşılaşma, iptal edilerek başka bir tarihe ertelendi.
BirGün
Diyanet'ten 2021 yılı takvimleri için rekor harcama!
İkinci 'Seçil Erzan' vakasında tutuklama kararı: Tüm mal varlıklarına el konuldu
Rektör, eşine ‘sahte ünvan’la görev verdi
Siyasetin röntgeni işte bu ankette: CHP birinci, MHP düşüşte
Kılıçdaroğlu ve İnce'nin adaylığına yapılan itirazların ayrıntısı ortaya çıktı! Dilekçeyi aynı kişi vermiş: Kim bu adam?
AKP’li belediye Iraklı Türkmenlerin deprem yardımını seçim paketi olarak dağıttı
"İstanbul seçimi Türkiye geneline yansıyacak"
İftar sofraları küçülüyor: Türkiye'deki gıda enflasyonu Filistin'den bile daha fazla
Yeni yasama döneminde milletvekili seçilmeyenlerin dosyaları işleme konuldu: Kılıçdaroğlu'nun ifadeye çağrılması bekleniyor
Küçükçekmece'de çöken binanın sahibi tutuklandı