Bankaların takipteki alacaklarındaki artış yeni yılla birlikte hızlandı.
BDDK verilerine göre, 17 Şubat 2025 tarihi itibarıyla 325,4 milyar TL'ye ulaşırken, özellikle ihtiyaç kredileri ve bireysel kredi kartlarındaki batık artışı dikkat çekiyor.
Yılbaşından bu yana geçen sadece bir buçuk aylık sürede takipteki kredi miktarı 31,7 milyar TL artış gösterirken, her iş gününde yaklaşık 1 milyar TL'lik batık kredi artışı kaydedildi.
İş günü başına batık kredi artışı 2022'de sadece 0,1 milyar TL iken, 2023'te 0,4 milyar TL'ye yükselmişti. 2025'te ise artış daha da hızlanmış oldu.
Faizlerdeki yüksek seviye ve vatandaşların reel ücretlerindeki düşüş, bireysel krediler ve kredi kartlarında batık miktarını büyütüyor.
27 Aralık 2024 ile 14 Şubat 2025 arasındaki yedi haftada takipteki bireysel kredi kartı borcu, 13,5 milyar TL'lik artışla 67,3 milyar milyar TL'ye yükseldi.
Bu dönemde takipteki bireysel ihtiyaç kredisi miktarı da 11,9 milyar TL'lik artışla 67,9 milyar TL oldu.
14 Şubat itibarıyla takipteki alacak oranı bireysel kredi kartlarında yüzde 3,5, bireysel ihtiyaç kredilerinde yüzde 4,6 oldu.
Ticari kredilerde ise oran yüzde 1,5 ile düşük seviyelerde kaldı. 7 haftalık dönemde takipteki ticari kredi miktarı 11,1 milyar TL'lik 187,8 milyar TL'ye yükseldi.
Nefes
Ruanda’dan 5 uçak dolusu - muhtemelen gelip dönmeyecek - turist kafilesi İstanbul'a geliyor39 izlenme
Yasaklar yayılıyor: İzmir'den sonra Ankara'da da 5 gün eylem yasağı31 izlenme
İmamoğlu’ndan gar ihalesi için ikinci tepki: İstanbul adına çok öfkeliyim!119 izlenme
AKP’nin 1 oy farkla kazandığı ilçede 5 pusula kayıp!966 izlenme
Adalete bak ! Kız çocuğuna tecavüz eden şerefsiz, 'bekâretini bozmadığı gerekçesiyle' serbest bırakıldı !5025 izlenme
Öğretmen mülakatında 'yeni dönem': İsim gidiyor, kod geliyor39 izlenme
Mansur Yavaş tavrını açık açık ortaya koydu! Özgür Özel'e desteğini açıkladı14 izlenme
İnşaat ustası konuşulmayanı konuştu 'Demir de çalma var, beton da çalma var, hükümet çalıyor müteahhitler de çalıyor. Hepsi çalan çalana'50 izlenme
CHP'den Muhittin Böcek'in etkin pişmanlık ifadesine ilk açıklama! "İnsan demans olsa bunu hatırlar"
Suçlanan savcı kendini savundu: "Baskıyla FETÖ dosyalarını elimden alıp kapattılar"
Simit fiyatlarına da zam yolda!
TRT'de İBB'yi suçlayan şahıs, Ulaştırma Bakanlığı'nda Tevfik Göksu sayesinde kadro aldığını itiraf ediyor: "- Bakanlığa nasıl girdin? Kadro nasıl oldu? + Tevfik Göksu sayesinde"